Új játékost igazolhat az Astralis, csak győzzük kivárni

Új játékost igazolhat az Astralis, csak győzzük kivárni

A következő fél évben szinte bármikor csatlakozhat az Astralishoz egy régi kiszemeltjük, csak azt nem tudni pontosan, hogy mikor.

Lassan már egy éve indultak be a pletykák arról, hogy az Astralis szeretné leigazolni a Sproutban játszó Staehrt, de egészen eddig ebből semmi sem lett. Pedig állítólag egészen közel jártak hozzá tavaly ősszel k0nfig kirúgását követően, mégsem jött össze, ezért akkor Buzzra esett a választásuk. A feltételezések szerint azért esett a kútba az üzlet, mert a Sproutnak túl fontos volt a játékos, vagyis túl drága lett volna kivásárolni őt a szerződéséből. De most a HLTV friss riportjából úgy fest, hogy 2024 elején végbemehet a hőn áhított csere.

A HLTV szerint Staehr 2023 végéig áll szerződésben a Sprouttal, tehát ingyen csatlakozhat 2024-ben az Astralishoz. Viszont folynak a tárgyalások arról is, hogy esetleg hamarabb elengedjék pénz fejében. Csak a források szerint még nem állapodtak meg a felek az összegről. Amennyiben Staehr átigazol az Astralisba 2024-ig bármikor, úgy a riport szerint nem teljesen tiszta, hogy kinek a helyét venné át a kezdőben – bár nem nehéz megtippelni.

Az egyértelmű jelölt Altekz lehet, aki áprilisban váltotta Xyp9xet és elismerten csak ideiglenes megoldás. Viszont az elmúlt hetek sikereit elnézve (Brazy Party 2. hely, CCT South Europe Series 4 győzelem, IEM Dallas rájátszásba jutás) elég hülyén veszi ki magát a játékos szemszögéből a dolog. Mert lehet a dallasi lesz az utolsó versenye Astralis mezben, de az is lehet, hogy még az év végéig marad a kezdőben, miközben a csapat jobban teljesít, mint az elmúlt három évben bármikor. Tehát azt gondolhatná, hogy van lehetősége kiharcolni a helyét a kezdőben – de nincs.

Az Astralis szemszögéből nézve viszont az a helyzet, hogy bár Altekz érkezése óta láthatóan a jó irányba indult el a csapat szekere, Staehr klasszisokkal jobb játékos és még tovább növelheti a csapat potenciálját. Ha van lehetőség behozni valakit, aki a device–blameF duót ki tudja segíteni, mert egy fragerős, okosan játszó fiatal játékos, akinek van tapasztalata a tier 1 közelében, azt egyszerűen nem hagyhatják ki.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár