gla1ve: Nagyon jó érzés, hogy device újra velem van

gla1ve: Nagyon jó érzés, hogy device újra velem van

Tartsatok velünk ma este is az IEM Dallas közvetítésén, ahol torzsi és a MOUZ a rájátszásba jutásért fog játszani az OG ellen!

Az Astralis és a siker szavak nem sokszor szerepeltek egy mondatban 2020 óta – legalábbis pozitív módon. Device, majd Magisk, dupreeh és zonic távozása majdnem kinyírta a csapatot. 2022-től kezdve pedig csak nagyon nehezen találtak jó játékosokat. Ha találtak is, vagy nem passzoltak az elképzeléseik, vagy verekedés lett a vége, ezért nem működött igazán a dolog sohasem. Meg persze amellett sem mehetünk el, ami évek óta megy HUNDENnel.

Egy szó mint száz, sokak szerint nem tart sehová a projekt. Ezért is volt meglepő, hogy device a tavalyi év végén mégis visszatért az Astralisba. Illetve ezért is volt váratlan, hogy az Astralis tegnap megverte a Cloud9-t és bejutott az IEM Dallas rájátszásába. Szerencsére a HLTV stábja is kint van a rendezvényen és kapva kaptak az alkalmon, hogy kifaggassák az elmúlt hónapokról gla1ve-et, a csapat irányítóját – ezt szemléztük.

Az első rájátszás a 2022-es IEM Köln óta

„Elképesztő érzés. Fel sem fogtam, hogy olyan régen nem játszottunk rájátszásban, szóval jó érzés. Nagyon várom már, hogy újra az arénában játszhassak. Úgy gondolom, sokkal jobb csapatunk van most, mint Kölnben volt, hiába jutottunk el az elődöntőig akkor is. Remélhetőleg most rögtön az elődöntőbe megyünk, nyerünk az ENCE ellen holnap, aztán lesz, ami lesz.”

Az új csapatról

„Sok minden történt az Astralisnál. 2023 eleje óta jött Buzz, Altekz, device, mindannyian remek játékosok. Főleg device, nyilván, nagyon jó számokat hoz. Páran lehet azt gondolták, hogy már nem képes rá, de újra és újra bizonyítja, hogy ő egy nagyon jó játékos. Nagyon jó érzés, hogy újra mellettem van.

Aztán ott van még az Astralis háttere, itt az edzői stábra gondolok, a sportpszichológusra, ilyesmikre. Ez is változott 2023-ban, jó érzés, hogy két edző van mögöttem. Egy ideje kértem már ezt, szóval remek.”

A fiatal játékosok és veteránok szintje közti különbségről

„Ja, egyetértek [azzal, hogy egyre kisebb a különbség]. Szerintem ezért is van annyira közel a tier 2 és a tier 1, mert a játék nagyon az egyénre épül most, állandóan csinálnod kell valamit. Nem az eszközhasználatról szól, persze az is fontos, de mivel mindenki tudja, hogyan kell azokkal játszani, ezért azt is tudja mindenki, hogy párbajoznod kell, mielőtt használhatnák az eszközöket. Ezért olyan jók szerintem a tier 2 játékosok, mert sokszor csak a célzás számít és ahhoz értenek.”

Az edzői stábról

„Van egy vezető edző és egy elemző. Hunden elemez, casle edz, de mindketten remek munkát végeznek. Különböző szerepeik vannak, eltérő dolgokat csinálnak, de remekül dolgoznak együtt. Ami engem illet, azt gondolom, hogy több szem többet lát és ez sokat segít nekem, mert több jó dolog is van, amit csinálni akarok, de néha jól jön a több kéz, hogy ne nekem kelljen mindent csinálni – sok tud lenni olykor. Sokat segít nekem, hogy pár feladatot át tudok adni nekik, így magamra is jut idő.”

A stáb hatása gla1ve hívásaiban

„Igen, azt hiszem [segítettek], több időm jut demókat nézni és nem csak nekem kell gondolkozni a saját játékunkon, hanem tudok foglalkozni az ellenfeleinkkel is, a metával és egyebekkel. Igyekszem minél többet foglalkozni ezzel és egyelőre bevált, [az edzők] mindketten jó munkát végeznek a támogatásomban.”

Xyp9x hiányáról

„Nehéz megmondani [hogy mi hiányzik]. Xyp9x egy nagyon nyugodt ember, Altekz is az, de Xyp9x jobb a kommunikációban. A fiatalokon látszik, hogy nem olyan kényelmes még nekik a kommunikáció, ezért néha nem mondják el, hogy mit csinálnak éppen. Xyp9x remek volt ebben, ezért azt gondolom, hogy a kommunikáció egy olyan terület, amin még fejleszthetünk, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy működjön. Xyp9x természetesen egy nagyszerű ember és játékos, a legjobbakat kívánom neki.”

IEM Dallas KÖZVETÍTÉS

Kövessétek velünk az IEM Dallas 2023-at a hét folyamán a twitch.tv/esport1tv-n az alábbi menetrend szerint:

05.31. - szerda
18:00 - FaZe vs Liquid
21:30 - OG vs MOUZ
01:00 - Heroic vs G2

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár