Ne hagyd magad lóvá tenni! Így vágtass paripáddal a Diablo IV-ben

Ne hagyd magad lóvá tenni! Így vágtass paripáddal a Diablo IV-ben

Egy eléggé furcsa mechanika rengeteg játékost viccelt meg.

A Diablo IV-ben meglehetősen trükkös a kutyagolás, és míg arra már rájöttek a játékosok, hogy melyik exploittal fejlődhetnek a leggyorsabban, a lovak használata bizony sokakon kifogott. Rengetegen azt tapasztalták, hogy teljesen mindegy milyen nemes telivérre ülnek fel, az ahelyett, hogy erőteljes vágtába kezdene, éppenhogy csak elkezd bicegni. Nos, a hiba az Ön készülékében van, a probléma az, hogy valószínűleg túl közel tartod az egeret a mounthoz.

Ez a kérdés napok óta foglalkoztatja a közösséget, nem meglepő, hogy az egyik legnagyobb fórumon is előkerült beszédtémaként, és az egyik felhasználó rávilágított a problémára.

„A ló sebessége a kurzor és a karakter távolságától függ.”

Tényleg csak ennyi. Persze többen azonnal elárasztották a kommentszekciót, hogy egész idő alatt rosszul próbálkoztak, mert nem volt egyértelmű számukra, hogy pontosan hogyan is működik a mechanika. Alapvetően, ha úgy nyomod meg a "sarkantyú" gyorsbillentyűt, hogy az egér nincs elég messze a karakteredtől, akkor nem sok hatása lesz. Ezzel szemben, ha elég messze mozgatod a mountodtól, akkor szinte szárnyalhatsz. Nem nagyon lehet hibáztatni azokat, akiket ez megviccelt, hiszen ez csak a lovakra vonatkozik, a gyaloglás mindig egyenletes sebességű, teljesen mindegy, hogy hol tartod éppen az egeret. Ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy ezzel finomítják úgy a mozgást PC-n, ami a kontrollekeren található joystick segítségével elérhető konzolon is. Persze elsőre furcsa, de ha megszokod, utána már nem lesz vele baj.

A BLIZZARD LŐTT PÁR ÖNGÓLT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN, DE A DIABLO 4-GYEL MINDENT KIJAVÍTHATNAK. HA ÉRDEKEL A DIABLO 4, MEGTALÁLOD A KONZOLVILÁG KÍNÁLATÁBAN.

Kövess Minket!



Gamer szótár