Rossz fejessel kezdett ki, kirúgták a loot goblinok fejlesztőjét a Blizzardtól

Rossz fejessel kezdett ki, kirúgták a loot goblinok fejlesztőjét a Blizzardtól

A Diablo IV nagy sikert arat, de azért nem minden rózsás a Blizzard háza táján.

Bár a kincses goblinok Diabloban jelentek meg először, azóta a World of Warcraftban is felbukkantak, először csak event során, majd idén a Dragonflight kiegészítőben. Az ötlet mindig ugyanaz: kincset dobnak, ha legyőzöd őket, de csak akkor, ha elkapod őket, mielőtt elmenekülnek a mágikus portálon keresztül. Az továbbá a különlegességük, hogy a lore szerint a Venture Co. felvásárlási osztályának tagjai, egy goblin kereskedelmi kartell, amely lényegében egy paródia és a vállalati visszaélésekből csinál viccet.

Ez pont a Blizzardnál egy merész húzás, amely az elmúlt években arról volt hírhedt, hogy toxikus környezet és vállalati kultúra jellemezte. Amikor Eric Covington a World of Warcraft quest csapatában megálmodta őket, olyan mondatokat adott például a szájukba, mint „Újabb rekord negyedév bevétel!” vagy „Nincs nyereségrészesedés!”. Ám ez a lépés elég meggondolatlan volt a részéről és egyszer csak azt vette észre, hogy megmutatják neki hol van az ajtó: szó szerint a semmiből elbocsátották.

Persze a szakember kifakadt Twitteren és azt állítja, hogy azért rúgták ki, „mert valaki megnézett egy ártalmatlan viccet, és tükörképét látta benne.” Nem tudni, hogy pontosan melyik mondat verhette ki a biztosítékot az illetőnél, a fentebb megtalálható posztban ti is megnézhetitek, miket mondanak a goblinok. Az is valószínűnek tűnik az esetből, hogy olyan személynek nem tetszett, aki befolyásos, viszont nem szimpatizált ezekkel a viccekkel. Ez nem mondható viszont el a marketingcsapatról, amely még azután is használta ezeket promóciós anyagokban, hogy Covingtont kirúgták és egyáltalán nem fogták vissza magukat, pontosan ugyanolyan sztereotip, kapzsi szövegeket írtak nekik, mint korábban. Ez egyébként a fejlesztőt is nagyon bántja, mert úgy véli, lehetett volna vele beszélni és kicserélte volna a problémás részeket, ám erre nem kapott lehetőséget. Azért is áll értetlenül az eset előtt, hiszen a közösségi médiába kerülő anyagok átesnek egy ellenőrzésen, vagyis ott valaki jóváhagyta őket. Ez ismét nem vet jó fényt a cégre, pedig végre úgy tűnt csillapodhatnak a kedélyek a vállalat háza táján. Azokat a híreket, amelyek szerint Kotickot utoljára egy menekülőportálon átugorva látták egy zsákkal a vállán, egyelőre nem erősítették meg.

A BLIZZARD LŐTT PÁR ÖNGÓLT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN, DE A DIABLO 4-GYEL MINDENT KIJAVÍTHATNAK. HA ÉRDEKEL A DIABLO 4, MEGTALÁLOD A KONZOLVILÁG KÍNÁLATÁBAN.

Kövess Minket!



Gamer szótár