Minden, ami a tegnapi Summer Game Festen történt

Minden, ami a tegnapi Summer Game Festen történt

Több izgalmas trailert is kaptunk és lelepleztek néhány fontos megjelenési dátumot is.

Tegnap este lezajlott a Summer Game Fest, amely nekem személy szerint kicsit lagymatagabb volt, mint reméltem de azért így is érkeztek olyan új játék bejelentések, trailerek, ami miatt érdemes volt figyelemmel kísérni a bemutatót. Azonban akkor sincs semmi baj, ha erre nem volt időd vagy kedved, itt minden tegnapi bejelentést megtalálsz.

Prince of Persia: The Lost Crown

Ezt bizony nem láttuk jönni. Rajongók millió várták, hogy a Ubisoft végre leporolja a Prince of Persia-franchise-t, és ez most végre valahára bekövetkezett egy új cím révén! 2024. január 18-án érkezik a Prince of Persia: The Lost Crown. A fejlesztők visszatértek az alapokhoz, ismét 2D-s környezetben lehet majd irányítani a főhőst, akinek meggyűik majd a baja a változatos ellenségekkel. A platformer elemek természetesen nem vesznek el, de az első videó alapján inkább a harcra hegyezték ki a játékot.

Mortal Kombat 1

Nem vett vissza a tempóból az esemény és a PoP után érkezett a MK1 egy őrült, véres és brutális játékmenet videóval. A verekedős játék nem volt meglepetés, hetek óta tudtuk, hogy tiszteletüket teszik a rendezvényen és nem kellett csalódnunk. Hozta a megszokott MK-élményt, ám egy teljesen új idővonalat nyit majd a játék történetében. Persze találkozunk majd a régi, már jól ismert karakterekkel, de egy teljesen új valóságban járunk majd, ahol új történeteket, új mondanivalót kapunk.

Marvel's Spider-Man 2

Itt a játékmenetből nem kaptunk túl sok újdonságot, de nem is volt célja, hisz az már a PlayStation Showcase-en lelepleződött, most azonban kiderült a pontos megjelenési dátum is! Hamarosan elindul az előrendelés a legújabb Pókember-játékra, amely október 20-án jelenik majd meg. A single-player cím PS5 exkluzív lesz megjelenésekor, de mind Peter mind Miles nagy szerephez jut és szabadon váltogathatunk köztük. Nagyon várós!

Lies of P

Szintén ősszel érkezik ez a cím is, ám valamivel korábban, már 2023. szeptember 19-én nyüstölhetik a PC és konzol-tulajok. A From Software mellett igazán maradandót csak nagyon kevés fejlesztő tudott letenni az asztalra a soulslike műfaján belül. A Neowiz fejlesztőcsapata az eddig bemutatott videók alapján odakerülhet erre a listára, ugyanis a Pinokkió történetéből inspirálódó Lies of P elképesztően látványosnak, játékmenetében ismerősnek, de mégis egyedinek tűnik. 

Alan Wake 2

Az író történetét lassan teljesen megismerjük, ugyanis felbukkant a PlayStation Showcase-en egy trailer formájában, ahol azt is elárulták, hogy a Remedy alkotása október 17-én érkezik. Most egy hátborzongató gameplay trailert kaptunk, amely azért sok mindenben hasonlóságot mutatott a májusi előzetessel, persze ezzel nincs semmi baj. A hírek szerint vasárnap az Xbox Games Showcase-en is felbukkan, ám ez még nem megerősített információ. Visszatérünk Bright Fallsba, ahol az Alan Wake 2 kettős narratívát ad a játékosoknak, amelyet tetszőleges sorrendben játszhatnak végig. Mindkét történet függ a másiktól, mindegyik előreviszi és előrevetíti a másik cselekményét. Az egyik történet visszahozza a címszereplő írót, míg a másik egy teljesen új karakterre fog koncentrálni.

Path of Exile 2

Exoprimal x Street Fighter 6 Collaboration

Witchfire

CROSSFIRE: SIERRA SQUAD

Remnant 2

Sonic Superstars

Honkai: Star Rail

Sand Land

Throne and Liberty

Warhaven

Warhammer 40K: Space Marine 2

Yes, Your Grace

John Carpenter's Toxic Commando

Baldur’s Gate 3

Palworld

Black Desert

The Lord of the Rings: Return to Moria

Banishers: Ghosts of New Eden

Like a Dragon Gaiden

Under the Waves

Call of Duty Season 4

Fae Farm

Marvel Snap

King Arthur: Legends Rise

Wayfinder

Stellaris Nexus

Space Trash Scavenger

Star Trek: Infinite

Lysfangha The Time Shift Warrior

Immortals of Aveum

Fortnite

Final Fantasy 7 Rebirth

Kövess Minket!



Gamer szótár