Stallone végre elismerte, hogy ki volt a legnagyobb akciósztár a 80-as években

Stallone végre elismerte, hogy ki volt a legnagyobb akciósztár a 80-as években

Számos sikerfilm és évekig tartó viták után Sylvester Stallone mostanra már elismeri, hogy Arnold Schwarzenegger jobb akciósztár volt nála az 1980-as években.

Köztudott, hogy Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger világi nagy cimborák, de nem volt ez mindig így. Fénykorukban, a nyolcvanas és kilencvenes években elég komoly riválisok voltak, és ennek eredményeként az Osztrák Tölgy – aki most egy új sorozattal kedveskedett rajongóinak – például megtrollkodta kollégáját, így történhetett meg, hogy Sly lett az Állj, vagy lő a mamám! főszereplője. Történt ugyanis, hogy érdeklődést mutatott Schwarzi a film iránt és azt hintette el a médiában, hogy valóban ő szeretné magának a főszerepet, ezért Sly mindent meg tett ennek szabotálására, és mivel jobb nem jutott eszébe, ő maga vállalta be a filmet. Ezt a projektet azóta is bánja Stallone, nem véletlenül, hiszen nagyon rossz kritikákat kapott annak idején a produkció.

Az viszont vitathatatlan, hogy az akciófilmek rajongói a 80-as években el voltak kényeztetve a választékot illetően, hiszen Schwarzenegger és Stallone jó néhány nagysikerű alkotást hozott tető alá. Míg az előbbi olyan filmekben játszott, mint a Terminátor és a Kommandó, utóbbi a Rambo és Cobra című filmekben tűnt fel. A két sztár az évtized során és azon túl is nyilvános csatát vívott egymással, mielőtt végül barátokká váltak.

Stallone most a Netflix új dokumentumfilmjében, az Arnoldban végre elismerte, hogy vetélytársa volt a jobb '80-as évekbeli akciósztár. Nemcsak Schwarzenegger filmjei teljesítettek jobban a kasszáknál, hanem Stallone azt is elmagyarázza, hogy Schwarzenegger lenyűgöző fizikuma nagyban meghatározta az évtized akciófilmjeit:

„A '80-as évek nagyon érdekes időszak volt, mert akkor még nem alakult ki az emberekben az akciósztár fogalma. Addig az akciófilmek például olyan autós üldözésekről szóltak, mint a 'Bullitt' vagy a 'Francia kapcsolat'. Egy film, ami az intellektusról és a célozgatásról szólt, meg a verbális kakaskodásról.

[Arnold] valójában a testére hagyatkozott, hogy elmesélje a történetet. Párbeszédre nem volt szükség. Láttam, hogy van egy lehetőség, mert senki más nem csinálta ezt, csak egy másik osztrák fickó, akinek nem kellett sokat mondania... Egyszerűen mindenki felett állt. Mindenre megvolt a válasza. Neki ott volt a teste. Megvolt az ereje. Ez volt a karaktere.

Nekem állandóan szét kellett rúgni a seggem, míg Arnoldot nem nagyon bántották. Én meg: "Arnold, te elmehetnél harcolni egy sárkánnyal, és egy sebtapasszal térnél vissza.”

Bár Stallone mostanra elismerte, hogy Schwarzenegger volt a jobb 80-as évekbeli akciósztár, kétségtelenül mindketten meghatározó alakjai voltak az akciófilmes műfaj berobbanásának és alakulásának.

Kövess Minket!



Gamer szótár