Még egy hónap és visszatérünk a Counter-Strike katedrálisába

Még egy hónap és visszatérünk a Counter-Strike katedrálisába

Semmiképp se maradjatok le az év várhatóan legjobb tornájáról és tartsatok velünk!

A napokban már foglalkoztunk az IEM Köln mezőnyével a BIG Academy bejutása miatt, de nem sokkal utána az ESL leleplezte a többi csapatot is, így végre tudjuk, hogy ki és melyik szakaszában kezdheti meg a nyári szünet utáni első nagy LAN-t. Afelől persze nem volt kétség, hogy a világ legjobbjai egytől egyig ottlesznek, azért pár meglepetés így is akad a listán.

Az IEM Köln a szokásos formátummal érkezik majd, azaz egy 16 csapatos play-in szakaszból lehet bejutni a főtáblára. Többek között innen fogja kezdeni menetelését a tavaly top 6-ot elérő torzsi és a MOUZ, valamint a Párizs Major meglepetései, az Apeks, az Into the Breach és a Monte is. Rajtuk kívül pár nagyobb név, így a Liquid, a FURIA, a NIP és a fnatic szintén a play-inben verekedhetnek majd a továbbjutásért. Plusz ugye itt van még a BIG Academy, amiről csak néhány hét múlva derül ki, hogy tényleg a BIG Academy lesz vagy a „rendes” BIG.

A főtáblára meghívott csapatok az tavasszal legjobban teljesítő ötösök, a világ jelenlegi nyolc legjobb csapata. Közülük öten nyertek a szezonban versenyt LAN-on: a Major és IEM Rio-bajnok Vitality, a BLAST Premier tavaszi finálét megnyerő Heroic, az EPL-t és az Intel Grand Slamet behúzó FaZe, az IEM Katowice győztes G2, valamint az IEM Dallason remekelő ENCE. A Cloud9 és a NAVI a folyamatos rájátszásbeli szereplésekkel, a GamerLegion pedig a váratlan Major döntőbe jutásával vívta ki a helyét a legjobbak között.

Egyébként a GL kapcsán egy vicces érdekesség, hogy siuhy az IEM Köln mezőnyének bejelentését azzal kommentálta, hogy idén végre játszani fog Kölnben – tavaly csak nézőként volt ott. Ezzel utalva kicsit a MOUZ-pletykára is, amivel együtt egyelőre rejtély, hogy melyik csapat mezében láthatjuk majd, csak az a biztos, hogy ottlesz.

Az IEM Köln 2023 versenyét élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV az elejétől a végéig, vagyis a július 25-én induló play-intől az augusztus 6-i fináléig. Semmiképp se maradjatok le az év várhatóan legjobb tornájáról és tartsatok velünk!

Borítókép: ESL

Kövess Minket!



Gamer szótár