Nem Kodzsima rendezi a Death Stranding filmet

Nem Kodzsima rendezi a Death Stranding filmet

A Death Stranding alkotója Twitteren jelentette be a hírt.

A nagy filmkedvelőként ismert Kodzsima Hideo még tavaly év végén jelentette be, hogy megfilmesíti a Death Strandinget, a Kojima Productions első játékát. A DS hatalmas siker volt 2019-ben. A filmes változat pedig még ezt is felülmúlhatja akár, ha a mester is odateszi magát és így elkerülik a klasszikus videojáték-adaptációs hibákat.

Az egyik producer szerint ugyanis az a céljuk, hogy „eltérően a többi nagy költségvetésű videojáték-adaptációtól, ez valami sokkal intimebb és megalapozottabb lesz. Az a célunk, hogy újradefiniáljuk milyen lehet egy videojáték-adaptáció, ha megvan a kellő kreatívitás és művészi szabadság. Ez a film egy abszolút hiteles Kodzsima Hideo produkció lesz.”

A projekt bejelentésekor sokan úgy gondolták, hogy Kodzsima fogja rendezni a filmet, hiszen a játékaiban is mindig a filmrendezői-alkotói attitűd jellemezte őt és nagyon szeret hosszú átvezetőket készíteni. Azonban most megerősítette, hogy nem így lesz: „Tisztázzunk valamit, részt veszek a DS filmes adaptációjának gyártásában, felügyelésében, a történet, a kinézet, a dizájn és a tartalom tervezésében, de nem én rendezem.” Az viszont nem derült ki, hogy miért alakult így. A legjobb tippünk az, hogy a Death Stranding játék folytatása miatt ez már túl nagy falat lenne neki. Vagy csak lehet találtak valaki jobbat a feladatra.

Kövess Minket!



Gamer szótár