Drágul a Game Pass, de csak az egyik platform kedvelői aggódhatnak

Drágul a Game Pass, de csak az egyik platform kedvelői aggódhatnak

A Microsoft több Xbox Game Pass-szint esetében is emeli az árakat, de a PC-seket szerencsére ez többnyire nem érinti.

Mivel a Game Pass ajánlatok folyamatosan változnak, a játékosok mindig kíváncsiak arra, hogy milyen játékokat próbálhatnak ki az előfizetés segítségével. A Microsoft éppen ezért igyekszik elég sűrűn módosítani a kínálatot, azonban az előfizetési árhoz nem nyúltak hozzá. Egészen mostanáig, a vállalat ugyanis úgy döntött, hogy megemeli az Xbox Game Pass és az Xbox Game Pass Ultimate havidíját. Hogy miért is olyan csábító a Game Pass? Azért, mert például a várva várt, hamarosan megjelenő Starfieldet is tartalmazza majd a szolgáltatás.

A kis áremelkedés ellenére a PC-s játékosoknak nem kell túlságosan aggódniuk, mivel ez csak az Xbox Game Pass-t érinti. A Game Pass Ultimate ára azonban mindenkinél növekedni fog, és ez a PC-s játékosokra is hatással lehet, mivel ez konzolon és az asztali alkalmazáson is működik. Az Xbox esetében az alap Game Pass ára 9,99-ről 10,99 (3700-3800 forint) dollárra emelkedik, míg a Game Pass Ultimate 14,99 helyett mostantól 16,99 (5700-5800 forint) dollárba kerül havonta. Ha tehát valaki a kétplatformos előfizetést használja, akkor mostantól havi két dollárral többet kell fizetnie az Ultimate-ért.

A Game Pass mellett a Microsoft az Xbox Series X-et is egy kicsit drágábban árulja majd. Az Xbox kommunikációs vezetője azt nyilatkozta, hogy a vállalat hosszú évekig tartotta a konzolokra vonatkozó árakat, melyeket most az egyes piacok versenykörülményeihez igazítottak.

Aki már előfizetett az érintett PC Game Passra, az augusztus 13-ig nem fogja észrevenni az árváltozást. Az új havi előfizetés legkorábban július 6-án lesz érzékelhető. Ha pedig valaki a havi helyett éves előfizetést választott, egészen addig nem tűnik majd fel neki a különbség, amíg meg nem újítja azt. Külön érdekesség, hogy a chilei, dán, norvég, svájci és szaúd-arábiai játékosoknak egyáltalán nem kell majd többet fizetniük a szolgáltatásért.

Kövess Minket!



Gamer szótár