Biztató előzetest kapott Kraven, de vajon mennyire maradtak hűek a karaterhez?

Biztató előzetest kapott Kraven, de vajon mennyire maradtak hűek a karaterhez?

Több helyen is eltértek a karakter eredettörténetétől, de ez még nem jelenti azt, hogy nem működhet majd a filmben az „új” sztori.

Nem könnyű belekezdeni egy ilyen cikkbe, és meg is mondom, hogy miért. A Sony ugyanis szerintem sok Pókember rajongót brutál módon felcsigázott, miután nekiláttak saját filmes univerzumot építeni a hálószövő legismertebb ellenfeleiből. Elképesztően király gonosztevőket találtak ki Stan Lee-ék Pókember megalkotását követően, és valószínűleg sokan úgy voltak vele sokan, hogy pazar élmény lesz majd Venom, Morbius vagy Kraven kalandját végignézni a nagyvásznon. Az első kettő esetében azt hiszem nem állítok valótlanságot, ha azt írom, eléggé távolt áll a pazartól az, amit láthattunk, és akkor még finoman fogalmaztam. Most úgy is szinte mindenkinek előjöttek a fejében a legcifrább jelzők, tehát nekem már nem kell tovább fokoznom azt az érzést, ami bennem is lejátszódik ezzel kapcsolatban.

Azért a remény még él, hogy nincs minden veszve, és a Kraven, a vadász első trailere egész pofásra sikeredett, szóval ez további bizakodásra adhat okot. Azonban némileg a látottak alapján eltér ez a vadász a képregényekben megismertektől, illetve jó néhány easter egget és érdekességet is tartalmazott az első kedvcsináló, amit most igyekszünk nektek elmesélni.

A Marvel oldalán az alábbi leírással igyekeztek röviden bemutatni Kravent:

„Kraven, a vadász egy világhírű felfedező és brutális vadász, aki sosem tud ellenállni egy kihívásnak, különösen, ha az Pókember elintézésével jár.”

Rövid története

Az orosz arisztokraták gyermekeként született, Volgográdban és Szentpéterváron nevelkedő Szergej Kravinoff féltestvérével, Dmitrij Smerdjakovval (aki egyébként Szergej apjának törvénytelen fia) nő fel. Dmitrij cselédként él a családdal él, édesanyjával, Szonyával, miközben nem tud valódi származásáról. Alkoholista apja veri, Szergej pedig gyötri Dmitrit. A bolsevik forradalom után azonban Kravinoffék kénytelenek szégyenszemre az Egyesült Királyságba, majd az Egyesült Államokba emigrálni. Amikor Szergej apja meghal, anyját elmegyógyintézetbe zárják, ahol végül öngyilkosságot követ el, míg Szergejt a nyomorúságos, pókoktól hemzsegő elmegyógyintézet képei kísértik.

Az árván maradt Szergej a saját eszét és ravaszságát használva sajátítja el a túlélés legfontosabb szabályait. Sokat utazik, általában potyautasként teherhajókon vagy vonatokon, és késő kamaszkorára Európa és Ázsia minden nagyobb városában megfordul. Fiatalemberként az egyenlítői Afrikán átutazva Kravinoff (aki nevét Kravenre anglizálta) felfedezi, hogy különös tehetsége van a vadászathoz, ennek hatására pedig hamarosan elhagyja a szafarit, hogy egyedül éljen az afrikai pusztán.

Felnőttkorára vadászati képességei legendássá teszik, és hamarosan gazdag nagyvad-vadász lesz belőle. Tíz évig Afrikában marad, ezalatt a belga Kongóban ellopja egy boszorkánydoktor gyógynövényes főzetét, amely nagy mértékben képes fokozni a fizikai erejét – míg a filmben egy oroszlán vérétől indul meg egy folyamat benne. A bájital ritka, természetben előforduló mutagén vegyi anyagai növelik a férfi sebességét, erejét és mozgékonyságát, miközben jelentősen lelassítják az öregedési folyamatait. Kraven a felfokozott képességeit arra használja, hogy hatékonyabban vadásszon a lehető legnagyobb vadakra, és ebből kifolyólag partnerségre lép Smerdjakovval, hogy a megszerzett állatbőröket és elefántcsontokat exportálja.

Kraven emberfeletti képességekkel rendelkezik, amelyeket speciális gyógynövényes főzetekkel sikerül felszínre hoznia. Ezen felül fegyverek széles skáláját használja, beleértve a fúvócsöveket, dárdákat, bunkókat, fejszéket, lándzsákat, ostorokat, gázbombákat, hálókat és csapdákat. Azt pedig talán kevesen tudják, hogy az íjak és a puskákat nem igazán kedveli. Kraven egy mesteri vadász és vadállatszelídítő, jártas bizonyos egzotikus állatszerű harci technikákban, és szakértője a különböző dzsungelbeli gyógynövényeknek és bájitaloknak. Az idegekre mért ütései még Pókembert és Tigrát is képesek megbénítani.

Az új trailer kapcsán pedig íme néhány további érdekesség, mivel a 3 perces előzetes azért hozott magával pár különös dolgot – persze a legnagyobb rajongóknak ezek aligha lesznek újdonságok:

1. A mezítláb futós jelenet nagyon hasonlít az első Amerika Kapitány filmben látott Steve Rogers féle szaladáshoz, de itt az élesszeműek kiszúrták, hogy valamiféle hobbit stílusú lábbeliben sprintelt Aaron Taylor-Johnson a forgatáson.

2. Russel Crowe harmadszor játszik apafigurát egy szuperhősös filmben: korábban ő volt Jor-El a Man of Steelben és Zeusz a Thor: Szerelem és Mennydörgésben.

3. Kraven testvére is benne van a filmben, Dimitri (akiből később a Kaméloeon lesz). A képregényben felvázolt eredeti történet szerint viszont csak féltestvérek.

4. Aleksei Sytsevic (Rhino): Bár pontos infó még nincs róla, hogy a filmben miként képes átalakulni, de alapvetően csak egy újabb gengszter volt az orosz maffiában, aki a könnyű pénzről szőtt álmokba kapaszkodott, és miután elcsábította a gazdagság és a hatalom ígérete, ezért életveszélyes kémiai és sugárkezelések sorozatának vetette alá magát, hogy néhány hónap múlva egy hivatásos kémekből álló kollektíva emberfeletti erejű ügynökévé váljon – részben azért, hogy eltartsa a családját. Alekszej erős páncélját, amelyet tartósan a testéhez erősítettek, egy orrszarvú bőréről mintázták.

5. Christopher Abbott is feltűnik a trailerben, aki egyébként a The Foreigner néven ismert szupergonosz, és nem mellesleg Pókember egyik nagy ellenfele. Olyan bérgyilkos, aki képes 10 másodperces hipnotikus transzba ejteni az ellenfelét, ha farkasszemet néz vele.

Kövess Minket!



Gamer szótár