Harrison Ford, az akcióhős: Itt vannak az első értékelések az új Indiana Jones-filmről

Harrison Ford, az akcióhős: Itt vannak az első értékelések az új Indiana Jones-filmről

A tömeges nézői visszajelzésekre még egyelőre várni kell, ugyanis csak holnap mutatják be hivatalosan az új Indyt a mozik.

2023 egyik legjobban várt mozis blockbustereként emlegetik az Indiana Jones the Dial of Destinyt (Indiana Jones és a sors tárcsáját), ugyanis Steven Spielberg legendás szériája megkapta az utolsó fejezetét. A valaha volt egyik legnagyobb rendező ezúttal már nem ült be a kamerák mögé, átadta a terepet James Mangoldnak (The Wolverine, Logan, Ford v Ferrari), hogy ő hozza ki a lehető legtöbbet a régészprofesszor karakteréből. A Rotten Tomatoeson jelenleg 150 értékeléssel rendelkezik az 5. Indiana Jones epizód, ami összességében nem túl acélos 66%-on áll jelenleg. Ez annyira azért nem meglepő, mert hiába kapott 5 perces álló ovációt Cannes-ban, már májusban kijött néhány vélemény, amelyek alaposan lehúzták a közel 2 és félórás kalandfilmet.

Az értékelések csak egy dolog, ettől függetlenül lehet valami elképesztően sikeres, vagy bukhat valami hatalmasat. A producerek nagyjából úgy tippelnek, hogy az utolsó Harrison Ford nevével fémjelzett Indiana Jones nagyjából 140 millió dollárt termelhet a kasszáknál a nyitóhétvégén, amivel akár át is veheti az első helyet 2023-ban ebben a kategóriában. Az eddigi premierek közül a The Super Mario Bros. Movie termelt a legjobban, a videójátékos adaptációért 146 millió dollárt hagytak ott a kasszáknál a nézők, de a Spider-Man: Across the Spider-Verse sem szégyenkezhet a maga 120 millió dolláros kezdésével. Az animációs filmek tarolnak világszerte, a többiek azonban nem igazán tudnak labdába rúgni. Hátha sikerül ez Indynek, aki mellett felbukkannak majd a régi ismerősök (még John-Rhys Davies is), valamint Mads Mikkelsen, aki Dr. Vollerként igyekszik felkavarni az állóvizet.

Kövess Minket!



Gamer szótár