IEM Dallas: 1694 napot vártak, de újra bajnok lett az ENCE

IEM Dallas: 1694 napot vártak, de újra bajnok lett az ENCE

Régóta kísértette Dallas az ENCE csapatát, de végre eljött az ő idejük.

Véget ért az IEM Dallas, ahol az ENCE sajnos különösebb probléma nélkül felülkerekedett a MOUZon, így behúzva életük első IEM címét. Az ENCE szervezete részt vett az eddigi három dallasi ESL/DreamHack verseny mindegyikén és eddig mindig a döntőbe jutottak. De az első alkalom, hogy győzedelmeskedtek is, nagyon is megérdemelten.

Snappi érkezése óta arra várt mindenki, hogy mikor jön el az ő idejük, hiszen már több remek ötöst is felépített a semmiből a veterán dán. A MOUZ legnagyobb bánatára pont tegnap este mosolygott rájuk a szerencse. Persze torzsiék így is elégedettek lehetnek, mert ez a második hely az eddigi legjobb, amit tier 1 versenyen elértek. Viszont az is látszik, hogy van még hová fejlődniük, ha ilyen kaliberű ellenfelekkel szeretnének hétről hétre versenyeni a nagyszínpadon, esetleg konzisztensen meg is akarják verni őket.

A MOUZnak nagyon nehéz dolga volt, ha nyerni akart a vétóban: miután Infernot elvették tőlük a vétó elején, Mirage mellett döntöttek, az ENCE pedig hozta a szokásos Nuke-ot, a decider pedig Ancient lett. A Mirage pick sokakat meglepett, a Heroic elleni győzelem után Vertigoban több fantáziát láttak az elemzők. Valószínűleg azért Mirage lett a befutó, mert az elődöntőben a FaZe elég csúnyán elbánt Snappiékkal rajta és az ENCE jobb Vertigon, mint a Heroic. De ez elég veszélyes játszmának tűnt, mert ahhoz a könnyű győzelemhez kis túlzással az kellett, hogy rain úgy játszon, mintha két NiKo lett volna helyette a szerveren – néha elfelejtjük egyébként, hogy rain mennyire jó rifler, ha elkapja a fonalat. De még ha meg is nyerik Mirage-t torzsiék, akkor is hátravan Nuke és Ancient, amelyek szintén az ENCE felé lejtettek. Tehát mondhatjuk, hogy elvesztették ezt a vétót az egerek, hiába az egyik, ha nem a legjobb forgatókönyv szerint alakult rájuk nézve.

Visszatérve a meccsre, torzsiék a T-oldalon vágtak bele Mirage-ba, de hamar kiderült, hogy SunPayus ellen a kissé lámpalázas MOUZ nem lesz elég ma. A spanyol játékos rendkívül agresszív játékot hozott tegnap is, mindenhol ott volt és nem szégyelt fragelni. Dexter és xertioN pedig nem talált rést a pajzson, így számtalan alkalommal torzsinak vagy frozennek kellett volna húznia valamit – csak 1v4-ekben próbálkozni sem volt értelme. A félidő végéig sikerült összehozniuk 4 kört többek között JDC-nek hála, így legalább egy kis esély volt arra, hogy visszajöhetnek. A győztes pisztolykör után gyorsan 8:11 lett az állás, kezdett ígéretesebbnek tűnni a dolog. Torzsi AUG-ja büntette Snappiékat a pálya minden szegletében. Azonban ekkor egy időkérés az ENCE-től új erőt adott a csapatnak és NertZ vezetésével bevégezték, amit megkezdtek, 16:8.

Nuke-on a MOUZ kezdett jobban, frozen és JDC párosa nagyon szépen muzsikált. Azonban 0:4-nél megébredt az ENCE ismételten és 9:6-ra megnyerték a T-oldalt, miután a torzsi–dexter–xertioN triót kiiktatták a játékból teljesen. Tegyük hozzá, olykor egy kis szerencse is kellett nekik ehhez, elég csak arra a majdnem sikeres defuse-ra gondolni. A második félidő elején ugyan felzárkózott és visszavette a vezetést a MOUZ, azonban egy újabb remekül időzített ENCE-es időkérést követően több siker már nem várt az egerekre ebben a döntőben, 10:16-nál Snappiék ünnepelhettek.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár