Lehet, hogy ez lesz a következő Resident Evil epizód, amit felújít a Capcom?

Lehet, hogy ez lesz a következő Resident Evil epizód, amit felújít a Capcom?

Az biztos, hogy ennek sokkal jobban örülnénk, mint egy felújított Resident Evil 5-nek!

Bármennyire is jövedelmező a Capcomnak, bármennyire is örülnek neki a játékosok, hirtelen úgy tűnik, hogy a végéhez ért a felújított Resident Evil játékok sora. Megkaptuk az első négy részt, az ötödik már nem ütött akkorát anno, a hatodikról pedig inkább ne is beszéljünk. Mi lesz így a Capcom-féle remake-ekkel? Egyrészt hozzányúlhatnak más régi szériáikhoz, például a Dino Crisishez, ami felújításának ezen sorok írója nagyon örülne (Légyszi Capcom! - a szerk.), másrészt pedig elővehetik a nem számozott Resident Evil epizódokat. 

27 év alatt rengeteg RE-játékot kaptunk már és bár voltak köztük kevésbé jól sikerült darabok, azért voltak olyanok is, amik bár nem számozott epizódok, kvázi spin-off történetek, mégis parádés játékok. Egyik ilyen a 2000-ben megjelent Code Veronica, ami 3 hónappal a Resident Evil 2 eseményei után játszódik, főszereplőink pedig Claire és Chris Redfield, akik egy szigeten tomboló fertőzést próbálnak megakadályozni és a kaland során még egy antarktiszi kutatólaborba is eljutnak. A játék még a Resident Evil 2 és 3 klasszikus mechanikáira épül, ám teljesen 3D-s környezetben és akkoriban frissnek számított kamerakezeléssel.

Ezeket olvastad már?

A Capcom nemrég befektetői kérdésekre válaszolt, ami teljes egészében elérhető és olvasható online is. Ebből derült ki, hogy a japán cég számol a nem számozott Resident Evil részek felújításával is, így talán megvalósulhat a rajongók álma és a Resident Evil 4-hez hasonló felújítást kaphat majd a Code Veronica is!

Kérdés:Csak a számozott Resident Evil részek kaphatnak felújított változatokat?

Válasz a Capcomtól:Már ötletelünk arról, hogy kibővítsük a széria ezen irányát, hogy azt minél nagyobb közönség élvezhesse.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.