Összeállt az orosz szupercsapat – A NAVI sztárjaival erősít a Cloud9

Összeállt az orosz szupercsapat – A NAVI sztárjaival erősít a Cloud9

Kölnben debütálhat a legígéretesebbnek tűnő új csapat.

A Cloud9 hivatalosan is bejelentette tegnap este, hogy electroNic és Perfecto átigazolt hozzájuk a NAVI-ból. A két orosz játékosról majd' egy hónapon át pletykálták, hogy a C9-ban folytathatják, így ebben nagy meglepetés nincs. Bezzeg rettegés, abból lesz dögivel a következő hetekben! Mert a nafany és buster helyére érkező játékosokkal összeállt az orosz szupercsapat, amely tűzerőben bármely jelenlegi csapatot lekörözi papíron.

A NAVI korábban a két orosz játékos távozása miatt dönthetett úgy, hogy nemzetközi projektet építenek s1mple és b1t köré, követve a jelenlegi csapatépítési trendeket. A Cloud9 pedig köszönte szépen a lehetőséget és állítólag nagyjából két millió dollárt fizettek azért, hogy megszerezzék az így elérhető duót.

Amint elindultak a tárgyalások a NAVI játékosaival, be is futottak az első pletykák arról, hogy nafany maradhat és Hobbit kerül ki buster társaságában a Cloud9-ból. Ám a bennfentesek gyorsan nafany kirúgásáról kezdtek beszélni. Az pedig csak olaj volt a tűzre, amikor electroNic megjelent Hobbit asztanai internetkávézójában. A fiatal orosz irányító rengeteg kritikát kapott az elmúlt egy évben a szakértőktől és valószínűleg ez is közrejátszhatott abban, hogy a szervezet most már nem szavazott neki bizalmat.

Ezeket olvastad már?

Az első, még nafany megtartásáról szóló hírekre reagálva többek között a nemzetközi közvetítéseken elemzőként dolgozó Mauisnake is nemtetszését fejezte ki. Ez pedig hatalmas vitát generált, ami miatt az irányító kikelt magából. De még s1mple is a védelmébe vette őt, kijelentve, hogy szerinte az elemző egyszerűen nem ért a munkájához – úgy tűnik, mégis ért hozzá.

Ami magát az új csapatot illeti, nafany szerepét electroNic veszi át irányítóként, miután az elmúlt egy évben a NAVI-ban is IGL volt. Ez nyilván azt jelenti, hogy nem a 2022 előtti electroNicot fogjuk viszontlátni, már ami az egyéni teljesítményt illeti. De persze még az extra feladatokkal is bőven a jobb riflerek közé tartozik, úgyhogy nagy baj nem lehet. Minden másra pedig ott lesz neki sh1ro és Ax1Le, valamint a mindig megbízható anchor, Perfecto.

Talán Hobbit szerepe kétséges csak így, hiszen az utóbbi időkben nem brillírozott és ezért sokan inkább őt látták volna szívesebben irányítóként. Már csak azért is, mert electroNic van annyival jobb rifler, hogy megérte volna ezzel próbálkozni. De egy esélyt mindenképp megérdemel a kazah játékos a régi szerepeiben is, mert amikor tavaly vagy tavalyelőtt jó volt, akkor a világ legjobbjai között tartották számon őt. Ha ezt sikerül belőle ismét kifacsarni, akkor joggal félhet minden ellenfelük.

A Cloud9 felállása

Sergey „⁠Ax1Le⁠” Rykhtorov
Dmitry „⁠sh1ro⁠” Sokolov
Abay „⁠HObbit⁠” Khassenov
Denis „⁠electroNic⁠” Sharipov
Ilya „⁠Perfecto⁠” Zalutskiy

Konstantin „⁠groove⁠” Pikiner (edző)

Vladislav „⁠nafany⁠” Gorshkov (átigazolási listán)
Timur „⁠buster⁠” Tulepov (átigazolási listán)

A Cloud9 első versenye az IEM Köln lesz, amit magyar nyelven, élőben követhettek az Esport1TV-n a július 25-én induló play-intől az augusztus 6-i fináléig.

Borítókép: Cloud9

Kövess Minket!



Gamer szótár