John Boyega visszatérhet a Star Wars filmekbe? Nyilatkozott a színész!

John Boyega visszatérhet a Star Wars filmekbe? Nyilatkozott a színész!

És azt is elárulta, hogy szerinte melyik a legjobb és legrosszabb rész az új trilógiából.

A 31 éves színész az új Star Wars trilógiában kapott szerepet korábban és az általa eljátszott Finn akár még vissza is térhetne a jövőbeli projektekben. Ráadásul maga John Boyega is eléggé fellelkesült az ötlet hallatán, tehát egyértelműen nyitott, hogy újra a karaktere bőrébe bújjon. Nemrégiben a They Cloned Tyrone (Netflix) filmjének promóciójával volt elfoglalva – a színészek sztrájkja előttről –, de természetesen nem múlhatott egy egyetlen beszélgetés sem anélkül, hogy mesélt volna a Disney-vel kapcsolatos érzéseiről és arról, hogy hogyan bántak a karakterével a folytatásos trilógiában.

Ezeket olvastad már?

Bár kritizálta a két vállalatot, de ez nem jelenti azt, hogy nem hajlandó újra együtt dolgozni a Disneyvel és a Lucasfilmmel:

„Ez néhány évvel ezelőtt volt, tehát [azok a megjegyzések] az adott projektre vonatkoztak.”

Hozzátette, hogyha egy projekt érdekesnek tűnik számára, akkor azt nem utasítja el:

„Nyitott vagyok minden olyan karakterre és forgatókönyvre, ami élvezetes, illetve, amit a nagyszerű szereplőgárda mellett egy fantasztikus rendező készít. Szóval igen, nyitott vagyok minden lehetőségre.”

Semmi komolyra nem kell itt gondolni, egyszerűen csak azt sérelmezte korábban, hogy nem bánt jól a karakterével a Disney, de ezeket a megjegyzéseit később vissza is vonta. Ráadásul évekkel ezelőtt azt is hangoztatta, hogy nem szeretné, ha az ő karaktere a Disney+-on folytatná. Ezt az álláspontját később szintén megváltoztatta, és akár még abban is benne lenne, ha a rohamosztagosok lázadásáról szóló narratíva koncepcióját a streamingplatformon valósítanák meg. Mindezek mellett azzal sem lenne problémája, ha soha többet nem térne vissza a Star Wars franchise-ba, bár továbbra is a rajongója maradna ennek a világnak és a jövőbeli projekteknek. 2023 márciusára aztán megenyhült, és elmondása szerint jobban tetszett neki, ahogy JJ Abrams megpróbálta lezárni Finn történetét.

Egyébként azt is elmondta, hogy az új trilógiából neki az Az ébredő Erő a legjobb, amelyet a Skywalker kora követ, míg Az utolsó jedik a legrosszabb, de persze a maguk nemében mindegyiket lenyűgözőnek tartja.

Ezeket a megjegyzéseket később olyan pletykák követték, amelyek szerint ismét szerepet kaphat a jövőbeli Star Wars-filmekben. Nem sokkal az Új Jedi Rend (New Jedi Order) projekt bejelentése után, amelyben Daisy Ridley biztosan visszatér Rey Skywalkerként, Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke utalt arra, hogy a folytatásos trilógia más szereplői is csatlakozhatnak hozzá. Nem sokkal ezután a The Hot Mic podcastben az is elhangzott, hogy Boyega állítólag tárgyalt a Lucasfilmmel a franchise jövőjéről és a lehetséges szerepvállalásáról, így valószínűnek tűnhet, hogy csatlakozik Ridley-hez az új kalandban.

Jelen állás szerint viszont semmi sincs kőbe vésve, és hacsak nem írt már alá titokban egy megállapodást, John Boyega nem szerződhet le egyetlen filmre sem, amíg a SAG-AFTRA sztrájk véget nem ér. A Lucasfilmnél jelenleg három megjelenési dátum tűnik biztosnak (2026. május 22., 2026. december 18. és 2027. december 17.), de az Új Jedi Renden kívül egyelőre semmit nem tudni a másik kettő produkcióról.

Kövess Minket!



Gamer szótár