Ez szivárgott ki eddig a Call of Duty Modern Warfare 3-ról

Ez szivárgott ki eddig a Call of Duty Modern Warfare 3-ról

Klasszikus pályákkal és játékmódokkal térhet vissza idén a Call of Duty franchise. Ráadásul a bejelentésre sem kell már sokat várnunk.

Heteken belül leleplezheti az Activision az idei Call of Duty-játékot, a Modern Warfare 3-at. Bár a hivatalos bemutató még nem történt meg, hozzászokhattunk az elmúlt bő évtizedben, hogy információk hada derül ki már azelőtt, hogy egyáltalán erre lehetősége lenne az alkotóknak vagy a kiadónak.

Ezért nem is meglepő, hogy az új, eredetileg nem is tervezett CoD-ról rengeteg dolgot tudunk már, így például a fejlesztők naptárát is. De ha ez sem lenne elég, már a tartalomról is elárultak ezt-azt a bennfentesek az elmúlt hetekben, hónapokban. Mi pedig most összeszedtünk nektek minden eddigi szivárgást és pletykát, vagyis amit eddig tudni lehet a játékról!

Mikor leplezik le a játékot?

Miután kiderült, hogy nem pihen meg idén a CoD-széria, egészen májusig kellett várnunk, hogy kiszivárogjon a megjelenés várható ideje és a játék címe. Eszerint augusztus első felében kaphatunk a Warzone-on keresztül egy leleplezést. Ebben pedig alighanem benne lesz az is, hogy mikor vehetjük először kezünkbe a játékot.

Ezeket olvastad már?

Mikor jelenik meg?

A Sledgehammer Games által fejlesztett új CoD várhatóan két béta hétvégét kap októberben, mielőtt kijönne a kampány korai hozzáférésben, majd a teljes kiadás a többjátékos módokkal. Állítólag a következőképpen fest a fejlesztők naptára, amelyet az FTC kontra Microsoft perben résztvevő bíró is megerősített az ügy kapcsán:

  • Első béta hétvége (PS4/PS5) - 2023. október 6. - 2023. október 10.
  • Második béta hétvége  (PS4/PS5/Xbox One/Xbox Series X|S/PC) - 2023. október 12. - 2023. október 16.
  • Kampány korai hozzáférés (PS4/PS5/Xbox One/Xbox Series X|S/PC) - 2023. november 2., november 2.
  • Teljes kiadás (PS4/PS5/Xbox One/Xbox Series X|S/PC) - 2023. november 10.

Mire kell számítani a játékban?

A 2019-ben feltámasztott Modern Warfare széria darabjai közül eddig mindkettő egy különböző alapszínt használt: az MW1 a kéket, az MW2 a zöldet. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy az MW3 menüiben, a hivatalos plakátokon és a dobozokon a piros dominálhat majd ezúttal. Ami bizonyára jól fog mutatni az előző játékban használt UI-on, mert állítólag ilyen téren nagy eltérés nem lesz. Nem úgy, mint a játék tartalmában!

A híresztelések szerint az MW2-höz képest két régi-új játékmód is visszatér: az MW2-ből hiányzó zombimód Outbreak 2.0 néven, valamint a War mode is, amely még a CoD: WW2-ben debütált. Ami a játékelemeket illeti, idén visszakaphatjuk a perkeket Gear néven, valamint a Ninja Perkeket is. Továbbá ezúttal a klasszikus minimapet kapjuk majd (piros pontokkal) és ismét lesz lehetőségünk a tárazás megszakítására. Ami pedig a pályákat illeti, állítólag két klasszikus is visszartérhet idén, amelyekről már képek is szivárogtak ki. Ezek az eredeti Modern Warfare 2-ből származó Terminal és Scrapyard.

Kövess Minket!



Gamer szótár