Nolan imádja a Bond-filmeket, de vajon rendezne is egyet? A rendező válaszolt!

Nolan imádja a Bond-filmeket, de vajon rendezne is egyet? A rendező válaszolt!

Nagyon megnéznénk egy olyan Bond filmet, amelyet ő készít.

A fiktív karakternek a főszereplésével eddig 25 mozifilmet készítettek az elmúlt hat évtized során, és legutóbb a Nincs idő meghalni volt az, amelyik lezárt egy korszakot ebben a franchise-ban, hiszen Daniel Craig öt alkotás után letette a lantot. Első körben tehát az a kérdés ki játszhatja el majd a jövőben a brit kémet a nagyvásznon, de emellett az is mozgatja a rajongók fantáziáját, hogy ki lehetne a következő produkció ideális rendezője.

Ezeket olvastad már?

A jelenleg az Oppenheimer miatt rivaldafénybe kerülő Christopher Nolan időközben egy olyan nyilatkozatott tett, amelynek minden James Bond fan örülni fog, mivel elmondása szerint szívesen elkészítene egy ilyen filmet. A Happy Sad Confused adásban elhangzott beszélgetés során, hogy valóban örömmel vállalná el ezt a feladatot:

"Szégyenletesen nyilvánvaló, mennyire nagy hatást gyakoroltak azok a filmek az én életművemre, szóval nem mondanék szerényen nemet erre. Imádom azokat a filmeket, óriási megtiszteltetés lenne egy ilyet rendezni. Ugyanakkor ha egy ilyen karakterrel dolgozik vagy foglalkozik az ember, akkor bizonyos megkötésekkel is dolgozik, szóval szükség van ehhez a megfelelő attitűdre. Kreatív értelemben életünk megfelelő szakaszában kell, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel, hogy azt fejezhessük ki, amit tényleg ki is akarunk fejezni, illetve ezt hozzá tudjuk idomítani a megkötésekhez, mert ilyesmivel soha semmiképp nem úgy akar foglalkozni az ember, hogy elszúrja.”

A sötét lovag-trilógiával pedig azt is bebizonyította, hogy nem okoznak neki gondot bizonyos megkötések, miközben nem rondít bele az eredeti elképzelésbe és a saját stílusát is képes a képernyőre vinni.

"Ez olyasfajta felelősség, amit a Batman elvállalásakor is éreztem. Senki sem akarna egy ilyen filmet elvállalni anélkül, hogy ne lenne teljes mértékben elkötelezettje annak, amit kreatív értelemben végül letesz az asztalra. Gondolok itt az írásra, a színészválasztásra, mindenre – ez egy teljes csomag tulajdonképpen. Elengedhetetlen, hogy valóban rád legyen szükségük, hogy téged akarjanak abban az értelemben, hogy a teljes valódat beleviszed a karakterbe."

Kövess Minket!



Gamer szótár