Cillian Murphy és Robert Downey Jr. improvizálták a jeleneteiket az Oppenheimerben

Cillian Murphy és Robert Downey Jr. improvizálták a jeleneteiket az Oppenheimerben

Robert Downey Jr. játszotta Oppenheimer nemezisét, az Atomenergia Bizottság elnökét, Lewis Strauss-t.

Most minden az Oppenheimerrel van tele, ezért nem véletlen, ha a film legfontosabb szereplőit egy percig sem hagyják békén. Nincs ez másként Cillian Murphyvel sem, hiszen gyakorlatilag interjúról-interjúra jár, miközben folyamatosan áradozik Robert Downey Jr-ról.

Ezeket olvastad már?

A 47 éves ír színész Christopher Nolan új filmjében az "atombomba atyját", míg az 58 éves Downey Jr. nemezisét, az Atomenergia Bizottság elnökét, Lewis Strausst alakítja.

A GQ-val folytatott eszmecseréje során Murphyt a szerepre való intenzív felkészüléséről is megkérdezték.

„Többé-kevésbé ismertem a forgatókönyvet, mielőtt munkába álltunk, ami korábban még soha nem fordult elő velem. Csak a színházban, mert olyan sok, és elég sűrű szöveg volt. Azt akartam, hogy ne kelljen a szöveg miatt aggódnom, amikor a színpadra lépek.”

Murphy elárulta, hogy a Vasember sztárjával, Downey Jr-ral a közös jeleneteiben sok interakciójukat improvizálták.

„A Downeyval közös jelenetek nagy része elég laza és improvizatív volt. Úgy értem, a vele való színészkedés rendkívüli volt. Egyszerűen fel volt villanyozódva, hihetetlenül elkötelezett, és egy kiszámíthatatlanul briliáns színész, akivel valaha dolgoztam.”

A két színész az Oppenheimer sajtókörútja alkalmával mindig megragadták az alkalmat, hogy méltassák a másikat. A People magazinnak adott interjújában Downey Jr. a következőket mondta Murphy-ről:

„Soha nem láttam még nagyobb áldozatot egy főszereplő részéről a karrierem során. Tudta, hogy ez egy hatalmas feladat lesz, amikor [Nolan] felhívta őt. De azt hiszem, megvolt benne az az alázat is, ami ahhoz kell, hogy túléljen egy ilyen szerepet.”

Murphy odaadását demonstrálva Downey Jr. felidézte:

„Azt mondtuk neki: 'Hé, van egy háromnapos hétvégénk. Talán elmegyünk az antikváriumba Santa Fe-be. Mit fogsz csinálni?' Ő meg erre: 'Ó, meg kell tanulnom 30 000 szót hollandul. Jó szórakozást.'”

Hasonlóképpen számolt be erről Emily Blunt is, aki címszereplő feleségét, a biológus Kitty Oppenheimert alakítja, és elmondta, hogy Murphy a szereppel járó "monumentális" nyomás miatt kihagyta a közös vacsorákat.

Kövess Minket!



Gamer szótár