Hibátlan játékkal vágott vissza torzsi a kritikusainak Kölnben

Hibátlan játékkal vágott vissza torzsi a kritikusainak Kölnben

Siuhy visszatérése tényleg megváltotta a fiatal magyar AWP-s karrierjét?

91-45-ös K-D, 20:0 nyitópárbajokban, 21 multikill kör. Nem, nem s1mple életének meccséről beszélünk, hanem a MOUZ magyar AWP-sének tegnapi teljesítményéről az IEM Kölnön. A nyári szünet során újjáépített csapat rendkívül erősen kezdett a németországi tornán: az első LAN Bo1-ükön 50 killel zárt torzsi a TheMongolz ellen, majd a NIP-et frozennel együtt taposták el 2-0-ra egy Bo3-ban, ezzel kiharcolva a továbbjutást a play-in első napján.

Az élete formájában játszó torzsi még a rajongóit is meglepte tegnap a játékával, hát még a kritikusait! Persze azt még túlzás lenne kijelenteni, hogy a tavasszal kifejezetten gyengén játszó AWP-s máris megváltotta volna magát. De az tény és való, hogy a tegnap látott torzsi olyan volt, mintha egy teljesen másik játékost néztünk volna. Elképesztő önbizalommal vetette bele magát minden helyzetbe, agresszív és könyörtelen volt az első körtől az utolsóig. Eközben kívülről végig olyan volt, mintha élete legjobb mulatságán venne részt a haverokkal, nem egy véresen komoly és kemény Counter-Strike versenyen, ahol bizonyos értelemben a karrierje forog kockán.

Ezeket olvastad már?

De ami még fontosabb, hogy soha nem lőtt mellé – már azt leszámítva, amikor poénból noscope-pal akarta befejezni az ace-ét. Ennek köszönhetően a 22:19-re végződő TheMongolz elleni Bo1-ben 50-25-ös K-D-t hozott össze, ezzel egymaga cipelte át a csapatát a célvonalon. A NIP ellen pedig megszámlálhatatlan alkalommal fordított meg hátrányos helyzeteket, esélyt sem adva a nindzsáknak a visszatérésre – elég csak a Nuke-os lobbi tolásra gondolni.

A csapatból többen is nyilatkoztak a nap folyamán torzsi teljesítményéről, így az edzőjük, sycrone, az új irányítójuk, siuhy, valamint maga a magyar AWP-s is. Sycrone a HLTV-nek adott interjújában reagált arra a pletykára is, miszerint torzsi majdnem kikerült a csapatból a nyári szünet alatt:

„Nem vagyok biztos benne, hogy kommentálni akarom a pletykákat, de igen, abban a pillanatban át kellett gondolnunk minden játékosunk esetében, hogy megéri-e folytatni velük. Ami torzsit illeti, ha megnézed a többi játékost is, úgy hisszük, hogy nagyon előrehaladott a fejlődése. Sok koncepciót megért a játék kapcsán, jól kijön a srácokkal, ezért azt gondoltuk, hogy ez a változás [siuhy csatlakozása] jót fog tenni neki. A mai napon ezt láhattuk.”

Ezután arról beszélt a MOUZ mestere, hogy siuhy maga hogyan segítheti elő torzsi potenciáljának előhozását:

„Szerintem igen [segíteni fog siuhy]. A nehézségek az NXT-től idáig együtt jártak a fejlődéssel és szerintem nagyon ritka, hogy valaki azonnal készen áll és teljesít. Az akadémia ligában egyedül m0NESY teljesítette túl Ádámot statisztikailag. Szerintem sokat fog segíteni neki [siuhy], remekül kijönnek egymással, jó a kapcsolatuk. [Torzsinak] a nyári szünet alatt volt ideje gondolkozni, feldolgozni a dolgokat. Tudja, hogyan közelítse meg a dolgokat a csapatban, tudja, milyen hatást akar eléni. Vicces egyébként, mert most még egy kicsit több nyomás lett rajta, mivel siuhy és Jimpphat még nála is fiatalabb játékosok, szóval ő is a tapasztaltabb, veterán játékosok közé tartozik a csapatban most már.”

Amikor siuhyt megkérdezték a NIP elleni győzelmet követő interjúban torzsiról, először egy viccel válaszolt, miszerint „elküldtem kondizni”. Majd komolyra fordítva a szót elmondta, hogy „remekül játszik és örülök, hogy ismét megtalálta magát”. Arra viszont részleteiben nem tért ki, hogy mi a recept, miről beszélgettek az edzőtábor alatt.

Torzsi játékának fejlődésében viszont kétségkívül nagy szerepe van az irányítónak, aki dexterrel szemben sokkal agresszívabban használja torzsit és több teret ad neki entryként is. Erről a játékost magát is megkérdezték a meccs után az elemzők. Miután a Kodiakkal készült interjúja – melyben élesen kritizálta, hogy kizárólag támogató szerepeket kapott dextertől – angolra fordítva bejárta az internetet a verseny előtt, ez nem is volt meglepő. Torzsi viszont most egy kicsit visszafogottabb, diplomatikusabb választ adott a kérdésre, mint a három héttel ezelőtti alkalommal:

„Mindkettőt kedvelem, mindketten nagyszerű irányítók. De dexter más stílusban játszik, másképp hívja a köröket, ezért talán nem én voltam a legjobb AWP-s a rendszeréhez. Siuhyjal remek a kapcsolatom, talán ő jobban is használ engem. De ezt nem dexter ellen mondom. Én úgy gondolom, hogy ő is egy nagyszerű irányító.”

Ezután a teljesítményéről és az önbizalmáról beszélt a MOUZ játékosa:

„Már az edzőtábor alatt is elképesztően jól játszottam, szóval ma nagyon magabiztosan vágtam bele a meccsekbe. [...] Nem tudom, hogyan fejezzem ki, de nagyon jó látni, hogy képes vagyok erre. Nyilván tudtam, hogy képes vagyok rá, de az, hogy meg is tudom valósítani, az jó érzéssel tölt el. [...] Az előző szezon elég kemény volt nekem, különösen a vége.”

Ami az IEM Köln többi meccsét illeti, íme a tegnapi eredmények:

Into the Breach 5:16 NIP
MOUZ 22:19 TheMongolz
fnatic 19:17 Complexity
OG 17:19 9INE
Astralis 16:10 Liquid
Monte 16:9 Imperial
Grayhound 11:16 FURIA
Apeks 16:10 BIG
NIP 0-2 MOUZ
fnatic 2-0 9INE

Ma pedig robog tovább az IEM Köln magyar közvetítése, méghozzá az alábbi mérkőzésekkel:

12:30 - Astralis vs Apeks (a továbbjutásért)
16:00 - Liquid vs BIG (a bennmaradásért)
19:30 - Complexity vs OG (a bennmaradásért)

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár