K&H MNEB LoL: Őrületes végjáték és egy nagyon szerencsétlen Tristana

K&H MNEB LoL: Őrületes végjáték és egy nagyon szerencsétlen Tristana

Fantasztikus stratégiai döntések sorozatos meghozatalával, valamint egy nagyon elrontott Teleporttal sikerült továbbjutnia alsóágon az ex-Team Plague-nek.

Két újabb forduló zárult le a Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H 2023-as harmadik minorján. Először a felső ágon küzdöttek meg egymással az eddig veretlen ötösök, majd következett az alsóág, ahol már a kiesés elkerüléséért léptek pályára a csapatok. A fordulatos összecsapások után a Frenna és Aledos nevével fémjelzett Zero2Hero E-sport Academy, valamint a Bigegobotlane búcsúzott a további küzdelmektől. Már csak hat klub maradt versenyben, hogy az 500 000 forintos összdíjazásért versenyt fussanak a nyár legforróbb és legizgalmasabb hazai tornáján.

Ezeket olvastad már?

A felső ágon nem volt kérdés

NBA vs SPRT (2-0)

GF vs LLH (0-2)

Az idei bajnokok nem izzadtak meg túlságosan, bár a Nem broken az ADC xd Rabbano hiányát megérezte a második mérkőzésén. Cuhi ennek ellenére sikerre vezette társait, így már készülhet a címvédő a tavaszi első helyezett ellen, hogy egy hatalmas Bo3-ban eldöntsék, ki lesz az, aki elsőként ott lesz, méghozzá pályaelőnnyel a nagydöntőben.

Az alsóág jóval izgalmasabban alakult

EXH vs Z2H (2-0)

EGW vs BEB (2-1)

Kisebb meglepetésre Frennáék nem igazán tudtak ellenállást kifejteni a kiesési rangadón, AlexandR és Fear remek játékának köszönhetően könnyedén lépett tovább a következő körbe a kupa egyik meglepetéscsapata. A másik Bo3 azonban minden kétséget kizáróan az egyik legizgalmasabb volt, amit idén rendeztek a magyar mezőnyben. Endless hiányában Hydratech próbálkozott betölteni a lövész pozíciót, de ez a feladat végül Balára hárult. A folyamatos cserélgetés kellően összezavarta a BEB-et, ahol Sh0Fty döntött úgy, hogy inkább ADC-zik annak ellenére, hogy support mainként lehet rá hivatkozni.

A nap legszerencsétlenebb, egyben legszórakoztatóbb jelenetsorát Robenongnak köszönhetitek, aki fat-fingerelt egy Teleportot, miközben éppen gankelték a Tristanáját. Az is lehet, hogy ez csak a taktika része volt, ugyanis az EGW-nek sikerült elaltatnia a BEB-et, így egy remek csoportos backdoorral úgy endelték le a második meccset, hogy azt még egy LEC-csapat is megirigyelné.

Folytatás augusztus 5-én 18:00-tól, amikor már a 13.15-ös LoL-patchen esnek egymásnak az alsóágon a spiritesek és az exhelpesek, majd őket követi a GF vs EGW szériája.

Kövess Minket!



Gamer szótár