Kaszálták Mangold R besorolású Star Wars filmjét, de új esélyt kap a Lucasfilmtől

Kaszálták Mangold R besorolású Star Wars filmjét, de új esélyt kap a Lucasfilmtől

Nem véletlenül mondtak le az előző ötletéről.

Egyelőre lehangolóan szerepel a mozikban az Indiana Jones és a sors tárcsája a mozikban, James Mangold rendező azonban nem marad munka nélkül, hiszen további projekteken is dolgozik, köztük egy Star Wars filmen is. Nem ez az első eset, hogy kapcsolatba kerül a franchise-zal, legutóbb ugyanis 2018-ban röppen fel a hír, miszerint kapott egy szerződést a Lucasfilmtől egy Boba Fettről szóló produkció megrendezésére.

Ezeket olvastad már?

Ez az ötlet végül sosem valósult meg, a napokban pedig egy podcastban maga Mangold mondta el mi volt ennek az oka.

„Abban a pillanatban, amikor nekiláttam megvalósítani a projektet, valószínűleg mindenkit halálra rémítettem. Egy R-besoroláshoz közeli, spagettiwesternt szerettem volna megvalósítani. Valószínűleg soha nem tudták volna elfogadni Baby Yodát, ha én csinálom meg. Nem igazán tartozott volna abba a világba, amit elképzeltem.”

Mangold Baby Yoda utalása felidézi a Star Wars sorozatok családbarátabb hangvételét, mint például A Mandalóri (The Mandalorian) és a Boba Fett könyve (The Book of Boba Fett), így a Lucasfilm és a Disney úgy döntött, hogy Mangold önálló filmjével szemben Boba Fett történetét folytatja. A rendező tisztában volt vele, hogy sötétebb hangvételű megközelítése valószínűleg elriasztaná a Lucasfilm vezetőit, bár aztán a Solo kasszasikere volt igazából az, ami az utolsó szöget jelentette a saját Boba Fett-filmjének a koporsójába.

„A vállalati átrendeződés vagy bármi is történt a Han Solo-filmmel, ami után hirtelen úgy döntöttek, hogy a jövőben nem készítenek ilyen filmeket, illetve a streamingben rejlő lehetőségek is megmutatkoztak addigra. Éjjel nappal [a spagettiwestern zeneszerzőjét] Ennio Morriconét hallgattam, és gépeltem. Nem vagyok benne biztos, hogy ez valaha is elkészült volna. Szerintem senkinek a tervei közt nem szerepelt az, amire én gondoltam.”

Mangold egyébként mégis kapott egy második esélyt a forgalmazótól, hiszen őt bízták meg egy új Star Wars film rendezésével, amely az Erő eredetét tárhatja fel és a Star Wars: Dawn of the Jedi címet viseli. A rendező elmondta, hogy új projektjét olyan bibliai eposzok ihlették, mint a Tízparancsolat.

„Amikor megemlítettem [a Lucasfilm elnökének, Kathleen Kennedynek] az ötletemet, hogy visszamegyünk a múltba – a távoli múltba –, meglepődtem, hogy ez felkeltette az ő és a többi csodálatos ember figyelmét, akik a Lucasfilmnél dolgoznak. Számomra ez arról szól, hogy szeretnék a saga részese lenni, de nem akarok annyi történetet egyszerre, amit már nem tudok elmesélni. Elmondtam neki, hogy mit szeretnék igazából: "nem tudnánk egyfajta 'Tízparancsolatot' csinálni az Erőről, tudod? Egyfajta eredettörténetet arról, hogyan vált az Erő ismertté, érthetővé, használhatóvá és hasznosíthatóvá."”

Ez lesz tehát a Star Wars franchise következő felvonása, de erről egyelőre még nem lehet többet tudni, ezáltal Mangold Erő-eredettörténetének még megjelenési dátuma sincs, illetve arról sem tudni mikorra várható majd a forgatás.

Kövess Minket!



Gamer szótár