Gunn új módon készíti el a Superman filmet, ami nagy hatással lesz a nézőkre

Gunn új módon készíti el a Superman filmet, ami nagy hatással lesz a nézőkre

Nem a már megszokott formulát szeretné követni, ezért most megosztotta néhány gondolatát a projektről.

A Flash – A Villám (The Flash) a nagy hype ellenére úgy tűnik csúnyán leszerepelt a mozikban, és eddig az sem sokat javított a Warner Bros. helyzetén, hogy James Gunn és Peter Safran átvette a DCU irányítását. Gyakorlatilag a Black Adam és a Shazam! Az istenek haragja (Shazam! Fury of the Gods) párosa után az univerzum egyik leggyorsabb hőse sem tudta felpörgetni a rajongókat. Alighanem emiatt történt meg az, hogy James Gunn saját kezébe vette a Superman: Legacy előkészületeinek az irányítását. Maga írta meg a film forgatókönyvét, és a rendezés mellett a castingban tevékenyen részt vett. Egy hosszabb kiválasztási folyamat végén aztán kiderült kik lesznek az új projekt főszereplői.

A 2025-ös Superman: Legacy-vel kapcsolatban pedig James Gunn most új információkat osztott meg, amely talán némi reménykedésre adhat okot Clark Kent és Lois Lane sikerességét illetően. Gunn szerint a közelgő reboot egy "munkahelyi eredettörténet" lesz. Elvileg nem szeretné bemutatni a karakter gyermek- és tinédzserkorát, tehát nem tűnik majd fel a vásznon egy fiatalabb Superman – mint az legutóbb mindegyik Superman filmben látni lehetett valamilyen formában.

Ezeket olvastad már?

A film első hivatalos szinopszisa kifejezetten rámutatott arra, hogy a film Superman "kriptoni örökségére" és "emberi neveltetésére" helyezi a hangsúlyt:

„A Superman: Legacy úgy igyekszik majd elmesélni Superman történetét, hogy ez idő alatt a főhős megpróbálja összeegyeztetni a kriptoni örökségét az emberi származásával. Ő az igazság, az igazságosság és az 'amerikai út' megtestesítője, akit az emberi jóság vezérel egy olyan világban, amely a jóságot régimódinak tartja.”

Azt is megjegyezte, hogy Clark eredeti és mostoha szülei is hatással lesznek rá és döntéseire:

„Valamivel kevesebb, mint egy évvel ezelőtt kirajzolódott előttem egy verzió, ami sok szempontból Superman öröksége köré összpontosul – avagy hogyan formálják a kriptoni, valamint a kansasi szülei azt, hogy ki ő és milyen döntéseket hoz.”

Gunnak a Legacyvel az a célja, hogy olyan történetet meséljen el, amely méltósággal és együttérzéssel bánik a karakterekkel.

"Olyan sztorival akarom megajándékozni a nézőket, amely méltósággal és együttérzéssel bánik a karakterekkel, és a legjobb, legmeglepőbb, legmeghatóbb történet, amit csak el tudok mesélni. És ha ez végül csak azért lesz megható, mert roppant szórakoztató vagy mert zokogsz tőle, esetleg dühöt vagy bármi mást vált ki belőled, akkor elégedett leszek, mert azt jelenti működik a dolog.”

Kövess Minket!



Gamer szótár