A zöld íjász véleménye a színészek sztrájkjáról eléggé megosztotta a közösséget

A zöld íjász véleménye a színészek sztrájkjáról eléggé megosztotta a közösséget

A nyolc évig futó népszerű sorozat sztárja máshogy látja a dolgokat, mint a legtöbb kollégája.

Stephen Amell megosztotta gondolatait a hollywoodi eseményekről és bizony nem kertelt, mikor a Raleigh-i GalaxyConon való megjelenése során az Arrow sztárja elárulta, hogy nem támogatja a jelenlegi SAG-AFTRA színészsztrájkot.

„Azt hiszem, hogy ebben a teremben sokan nincsenek tisztában a sztrájkkal. Én támogatom a szakszervezetemet, de tényleg, és kiállok mellettük, azonban nem pártolom a sztrájkot. Egyszerűen nem.

Úgy gondolom, hogy ez egy reduktív tárgyalási taktika, és hihetetlenül frusztrálónak találom az egészet. Ez a gondolkodásmód, ami a műsorokat illeti – mint például a tegnap este bemutatott [Heels], amiben én is szerepelek – szerintem rövidlátó.”

Ezeket olvastad már?

A Heels színész egyike azoknak színészeknek, akik a július 14-én kezdődött sztrájk ellen szólaltak fel. Miután a SAG-AFTRA szerződése lejárt és a tárgyalások kudarcba fulladtak a Film- és Televíziós Producerek Szövetségével, továbbra sincs megállapodás a két fél között. A szakszervezet azzal magyarázta, hogy a kulcsfontosságú kérdések – köztük a streamingből és a mesterséges intelligenciából származó kompenzáció – annyira fontosak a színészek számára, hogy úgy érezték, a munka beszüntetése szükséges a legjobb megállapodás eléréséhez.

A sztrájk meghirdetésekor a SAG-AFTRA elnöke, Fran Drescher kifejtette, hogy a szakszervezet csalódott, hogy idáig fajultak a dolgok az AMPTP-vel.

„Mi vagyunk itt az áldozatok. Egy nagyon kapzsi szervezet áldozatai vagyunk. Megdöbbentő, ahogy bánnak velünk azok az emberek, akikkel eddig üzleteltünk. Őszintén szólva nem tudom elhinni, hogy milyen messze vagyunk egymástól sok mindent illeteőn. Szegénységre hivatkoznak és, hogy balról és jobbról veszítik el pénzt, miközben milliókat adnak a vezérigazgatóknak. Ez undorító, szégyelljék magukat.” – mondta akkor egy erőteljes beszédében.

Talán mondanunk sem kell, de Amell megnyilvánulása eléggé megosztóra sikeredett, és rögtön megkapta, hogyha valóban támogatná a szakszervezetet, akkor kérdés nélkül a sztrájk mellé állna. Az egyre eszkalálódó vita pedig a két oldal között már eddig is eléggé felborította a hollywoodi életet, és alighanem ez csak még csak a kezdet, hiszen egyelőre nagyon távolinak tűnik a megegyezés. A Sony például ennek apropóján jó néhány alkotását eltolta már, de az MCU filmjei is megsínylették a dolgot.

Kövess Minket!



Gamer szótár