Hihetetlen nézettségi rekordot ment A galaxis őrzői 3 egy hétvége alatt a Disney+-on

Hihetetlen nézettségi rekordot ment A galaxis őrzői 3 egy hétvége alatt a Disney+-on

Bár az MCU-filmek között nem igazán volt népszerű.

Alig jelent meg 1 hete A galaxis őrzői harmadik felvonása a Disney+ kínálatában, már most nagy sikernek örvendhet, de az MCU-n belül ez messze elmaradt a legutóbbi filmek teljesítményétől. A mozikban május 5-én mutatták be először James Gunn utolsó Marveles rendezését, és már ott látszott, hogy a 4. és 5. fázis egyik legjobb alkotása lehet Űrlordék új és egyben befejező kalandja.

Egy új toplistából pedig az is kiderült, hogy elég szépen teljesített A galaxis őrzői Vol. 3 a Disney+ platformon. Mindezt közvetlenül azután, hogy a Titkos Invázió kiábrándító nézettséget produkált a Marvel Studios korábbi sorozataihoz képest, ami részben annak is köszönhető, hogy Ali Selim elég csúnyán belenyúlt az eddigi történetmesélésbe, és többek között Tony Stark halála is megváltozott miatt.

A Whip Media megosztotta, hogy melyek voltak az augusztus 4-6-i hétvége legnépszerűbb streaming-filmjei az Egyesült Államokban, és nagy meglepetésre Gunn műve végzett az élen. Megelőzte többek között az idei év egyik milliárdos alkotását is, a The Super Mario Bros. A filmet is, amely szintén augusztus 2-án, kedden debütált a Peacockon:

  1. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (Disney+)
  2. The Super Mario Bros. Movie (Peacock)
  3. Transformers: Rise of the Beasts (Paramount+)
  4. Happiness for Beginners (Netflix)
  5. Hidden Strike (Netflix)
  6. They Cloned Tyrone (Netflix)
  7. The Meg (Max)
  8. Extraction 2 (Netflix)
  9. The Out-Laws (Netflix)
  10. 65 (Netflix)

A Samba TV adatai szerint – amely az Egyesült Államokban 28 millió, világszerte pedig 46 millió televíziókészülék adatai alapján becsüli meg a teljes nézettséget – a A galaxis őrzőit az első 5 nap alatt 1,3 millió amerikai háztartásban nézték meg a Disney+-on. Összehasonlításképpen kiírták azt is, hogy a 4. és 5. fázisú MCU-filmek milyen nyitónézettséget hoztak össze korábban:

  • Fekete özvegy: 1.1 Milliós megtekintés
  • Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája: 1.7M
  • Örökkévalók: 2M
  • Doctor Strange az őrület multiverzumában: 2.1M
  • Thor: Szerelem és mennydörgés: 2.2M
  • Fekete Párduc 2: 2.1M
  • A Hangya és a Darázs: Kvantumánia: 966k
  • A galaxis őrzői 3: 1,3 millió

Az adatok alapján Gunn produkciója a harmadik leggyengébb debütálással "büszkélkedhet" a szolgáltatás 2019 novemberi indulása óta. A Samba TV azt is kimutatta, hogy A július 7-i digitális megjelenését követően 482 000 amerikai háztartás kölcsönözte ki vagy vásárolta meg a filmet az első öt nap alatt.

Kövess Minket!



Gamer szótár