K&H MNEB LoL: Hatalmas fordítás a fináléban, felcsendült a Silver Scrapes is

K&H MNEB LoL: Hatalmas fordítás a fináléban, felcsendült a Silver Scrapes is

Újra ötödik mérkőzésen dőlt el a magyar bajnoki cím sorsa.

Ki kell jelenteni, hogy 2023-ban két League of Legends-csapat dominálja a magyar mezőnyt. Az egyik a többszörös bajnok Lenovo Legion Honvéd, akik tudatosan építik fel mindig úgy a kezdőötösüket, hogy az azonnal bejelentkezzen a végső győzelemre. A másik a Nem broken az ADC xd, akik a második minoron debütáltak újoncként, majd végül megnyerték az egész sorozatot. A Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H harmadik minor kupáján nem okozott nagy meglepetést, hogy a nagydöntőbe ismételten az LLH és az NBA jutott el. A végeredmény is pontosan ugyanaz volt, mint néhány héttel ezelőtt, a győztes 3-2-re diadalmaskodott. Ami azonban változott, hogy nem Domáék emelhették magasba a virtuális trófeát, hanem újra Frenzyék, akik a G2 Esportshoz hasonlóan az első és a harmadik kiírást húzták be.

Ezeket olvastad már?

Lenovo Legion Honvéd vs Nem broken az ADC xd (3-2)

Mivel a felső ágról érkezett a fináléba az LLH, ezért 1-0-ról indult a Bo5-ös széria. Az NBA-t ez annyira nem vágta a földhöz, Cuhi és Rabbano vezetésével szoros, de megérdemelt győzelmekkel ragadták magukhoz a vezetést. Amikor meccspontra kerültek Domáék, akkor kezdett el igazán koncentrálni a második minor ezüstérmese. Shrookie Kai'Sáját kidobták a kukába, helyette inkább megbíztak abban a karakterben, amelyik talán a legstabilabb ADC-nek számít a jelenlegi metában. Xayah hozta a kötelezőt, majd a Silver Scrapes után Kalistával mutatta meg a Solo Queue-ban is nagyon magas rangokban vitézkedő játékos, hogy képes bármikor előhúzni egy-egy pocket picket. A bot lane-es cserék mellett Frenzyt kell még kiemelni, aki Jarvan IV irányításával nem igazán hibázott az utolsó két meccsen. Ahogy a fiatal jungler elmondta, csak a zászlót kellett ledobni, utána gyűltek az assistok.

Az NBA bár nagyot harcolt, 2-1-es előnynél elfogyott a lendületük. Sem Doma, sem Rabbano nem tudta hozni azt a formát, amivel legutóbbi találkozásukkor két vállra fektették a honvédosokat. Ennek ellenére nagyot küzdöttek, így megérdemelten lesznek ott a majorön.

A Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H harmadik minor kupájának bajnoka: Lenovo Legion Honvéd

  • Xeanny
  • Frenzy, Flowing
  • Meight, Sk1nzor
  • Shrookie
  • benen
  • Coach/manager: Jakab Attila

Kövess Minket!



Gamer szótár