Mutatjuk, hogyan tudod követni a Gamescomot!

Mutatjuk, hogyan tudod követni a Gamescomot!

Rengeteg izgalmas program, bemutató és show várja a rajongókat a Gamescomon.

A 2023-as Gamescommár a küszöbön van, hiszen a videójátékos világ egyik legnagyobb eseményéig már csak egy hetet kell várni (augusztus 23-27.). Fejlesztők, kiadók és játékosok ezrei készülnek a kölni Koelnmesse kiállítási központba, hogy élőben győződhessenek meg arról, hogy milyen újdonságokkal lépnek elő a legnagyobb videójáték készítők. Sorozatunkban már bemutattuk nektek, hogy mi fán terem a Gamescom, szó volt a kissé elfeledett játékokról és azokról a címekről is, amelyekre számítunk az expón.

A Gamescom menetrendje előzetesen is izgalmasnak tűnt, de az Xboxnak sikerült tovább csigázni a kedélyeket, amikor bejelentette, hogy a valaha volt legnagyobb show-val készül, ehhez pedig egy kibővített standot állít fel. Itt olyan játékok exkluzív bemutatóit tekintheted meg, mint a Starfield vagy a Forza Motorsport, és olyan közelgő Xbox Series X/S játékokat vehetsz majd kézbe, mint a S.T.A.L.K.E.R 2 és a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Összesen 150 játékállomás vár majd több mint 30 játékkal.

A Gamescom 2023 öt napon át tart exkluzív bemutatókat, hatalmas leleplezéseket, és lehetőséget kínál arra, hogy kézbe vegyél néhányat a legnagyobb készülő PS5-ös és készülő PC-s játékok közül. De hogyan is néz ki a menetrend?

Ezeket olvastad már?

A Gamescom 2023 programjának nyitányaként visszatér a Opening Night Live (augusztus 22-én kedden), amely 2019 óta minden évben elindítja a kiállítást. Ez a bemutató este 8 órakor kezdődik majd és számos nagy leleplezést és bejelentést tartalmaz majd. A nyitóest házigazdája idén is ismerős lehet azok számára, akik szeretik ezeket a rendezvényeket, mert többek között a The Game Awardsért is felelős Geoff Keighley kapta ezúttal is a megtiszteltetést. A show tehát biztosan hatalmas lesz és a hangulatra semmi panaszunk nem lehet majd. Rajta kívül egyébként fejlesztők is színpadra lépnek, hogy az látottakhoz további belsős információkat áruljanak el elsőkézből. Természetesen ilyenkor minden rózsaszín ködben úszik, de ennek ellenére mindig jó hallgatni őket, hiszen rengeteg olyan meglátásuk is lehet, amely elsőre nem is tűnik fel. De mit jelenthetnek be? Szinte mindent! Tehát olyan bemutatókat is kaphatunk, amelyeket olyan cégek készítettek, akik nem állítanak ki a helyszínen. Tehát elméletben akár GTA 6 is lehet annak ellenére, hogy sem a Take-Two Interactive, sem a Rockstar Games nem települ ki. Persze ennek sok esélyt azért ne adjunk, de hátha. Ugyanez a helyzet a Sonyval, amely a Bloodborne-nal, a The Last of Usszal és az Insomniac játékaival kapcsolatban is tehetne izgalmas bejelentéseket, amire nagyon vágyik a közösség, de sajnos erre sincsen semmilyen garancia. Remélhetőleg akad néhány meglepetés is, olyan világpremier, amitől leesik az állunk, és abban a két órában teljesen el leszünk kápráztatva. Tavalyi nyitóest több mint 50 új bejelentést és játéktrailert tartalmazott, és a 2023 még nagyobbnak ígérkezik. Az eseményt egyébként az alábbi streamen online is tudjátok követni.

Into the Infinite Showcase és Future Games Show

A bejelentések sora nem ér véget kedden, hanem folytatódik szerdán is. 7 órától tartják Into the Infinite Showcase-t. A Level Infinite a Gamescom 2023-on rendezi meg első bemutatóját, az Into the Infinite pedig a kiadó legjobban várt játékainak frissítéseit mutatja be. A bemutatón exkluzív frissítéseket mutatnak be a Level Infinite és a Tencent globális partnerstúdiói, és várhatóan többet is láthatunk majd: Arena Breakout, Assassin's Creed Codename Jade, GTFO, Stampede: Racing Royale, Synced és a Wayfinder játékokról.

Majd egy órával később kezdődik a Future Games Show, 8 órától kezdve körülbelül 70 percen keresztül ontják majd ránk az újdonságokat. A két házigazda, Troy Baker és Erika Ishii lesz, az ő feladatuk a hangulat megteremtése. A szervezők szerint nyolc világpremierre számíthatunk összességében pedig több mint 50 játékot fognak bemutatni. A fejlesztők között megtalálhatjuk a Nacont vagy éppen a Fronter Developementet is. Könnyen lehet, hogy ez előzetesen leginkább várt leleplezéseket majd kedden kapjuk, de ennek ellenére egészen biztosan akad meglepetés szerdán is, akár részletes, kicsit hosszabb játékmenet videókat, esetleg olyan címeket mutatnak meg, amelyek kissé már a feledés homályába merültek. Egyébként ennek a két show-nak is megtaláljátok a közvetítését, amelyet aztán élőben tudtok követni. 

Mi vár rád, ha élőben látogatsz az eseményre?

Röviden rengeteg minden, hosszabban végtelen sok móka. A viccet félretéve rengeteg szórakozási lehetőség vár a kilátogatókra. Amennyiben neked is lehetőséged van személyesen megjelenni, az alábbi térkép alapján kényelmesen eltájékozódhatsz. Az épületegyüttesen belül számokkal és színekkel jelzi az útmutató, hogy mit hol találunk. A 2-es, 3-as és 4-es terem az üzletnek van fenntartva, itt találkozhatnak egymással az iparág képviselői például. Ami már minden kilátogató számára érdekes lehet, az az 5-ös terem, itt mindenféle márkás terméket lehet vásárolni, ha szeretnétek valamiféle tárgyi emléket is hazavinni, de ez ad otthont a cosplay falunak is. A 6-os, 8-as és 9-es részleg a szórakoztató központ, a 10-es teremben pedig a retró játékok, az indie játékok és a családi sarok kapott helyet. A legfontosabb helyszín pedig a hetes, pirossal jelölt terület, ahol majd a bejelentéseket követhetjük figyelemmel.

Kövess Minket!



Gamer szótár