Játékok a tavalyi Gamescomról, amikről azóta se hallottunk

Játékok a tavalyi Gamescomról, amikről azóta se hallottunk

Számos cím megjelent azóta, vagy tudjuk mi van vele, de akadnak olyan programok is, amiknél nem sokkal áll több információ rendelkezésre, mint egy éve.

Már nem járunk messze a 2023-as Gamescomtól, amelyet augusztus 22 és 27. között rendeznek meg Kölnben. A GS most már bő tíz éve a legfontosabb európai videójátékos expónak számít, de a koronavírus óta mondhatni világszerte is az egyik, ha nem a legnagyobb ilyen típusú rendezvény, mert az E3 teljesen meggyengült, sőt lehet, hogy végleg meg is szűnik. Visszatérve a Gamescomra, azt már megszokhattuk az ilyen eseményeken, hogy rengeteg különféle bejelentést, előzetest, kedvcsinálót, esetleg logót vagy megjelenési dátumot kapunk. Ezek könnyen csigázhatják a rajongókat, támpontot adhatnak, hogy mikor és mire számítsunk, de mit sem érnek, ha utána nem lesz kézzelfogható játék belőlük.

Sajnos néhány ilyen akad a 2022-es Gamescom esetében is, bár szerencsére nem túl sok. Ráadásul még ezek mindegyikére sem igaz, hogy teljes homály fedné esetleg őket, de nagyon szeretnénk, ha többet elárulnának róluk a fejlesztőik. Az olyan programok, mint a Hogwarts LegacyDead Island 2, a The Callisto Protocol, Goat Simulator 3, a High on Life vagy épp a Return to Monkey Island már meg is jelent, míg például a Lies of P-ről hallottunk nem is olyan régen. De lássuk azokat a játékokat, amelyek nem ezt a kategóriát erősítik – bár remélhetőleg már csak két hétig.

Ezeket olvastad már?

Kezdjük az Everywhere-rel, amelyet az egykori Rockstar Games vezér, Leslie Benzies által alapított Build a Rocket Boy fejleszt. Az egykori GTA-s kötődés ellenére ez nem egy Grand Theft Auto-klón lesz, sokkal inkább a Robloxhoz fog hasonlítani, ha egyszer megjelenik, bár a hírek szerint akár ez idén is megtörténhet. A szakember egy nagy online nyílt világot álmodott meg, amely elsősorban a harmadik személyű akcióra és a versenyzésre összpontosít. Már azt is tudjuk, hogy a játék központi helye az Utropia lesz, egy futurisztikus kinézetű városrész, amelyet számos nagy biom veszi körül; füves területek, kanyon, vulkán és még sok más. Ezeken a területeken barangolhatnak a játékosok, különböző kihívásokat teljesítve, amelyeket rendszeresen frissíteni akarnak. Az Utropia alapvetően négy részre lesz bontva, de ösztönözni szeretnék a közösséget, hogy saját akciószínpadokat hozzanak létre, majd megoszthatják azokat másokkal, hogy kipróbálhassák őket. Azt ígérik, hogy a rendszer a kezdők számára is érthető lesz, de a tapasztaltak igazán összetett dolgokat tudnak benne létrehozni. Az is kiderült, hogy nem egy, hanem kettő AAA terméken dolgoznak. A másik a MindsEye nevű cím, ami egy külön álló játék lesz, ám csak az Everywhere-ben lesz elérhető! Ezt részekben adják majd ki, az asseteket pedig elérhetővé teszik a játékosok számára, hogy beépíthessék saját alkotásaikba az Everywhere-ben. Elképesztően grandiózus projekt, meglátjuk, mi sül ki belőle.

Frank Herbert legendás sci-fi regénysorozata, a Dűne még hosszú évek távlatából sem hagyja nyugodni az emberiséget. Azonban nem csak a filmeseknek, hanem a videójátékos ipar fantáziáját is megmozgatja, éppen ezért döntött úgy a Funcom, hogy hatalmas projektbe fog. Ugyan tavaly nyár óta jelentkezett a Dune Awakening is egy újabb teaserrel, de ettől függetlenül tél óta teljes csend jellemzi a játékot. Azt tudjuk róla, hogy egy nyílt világú túlélő MMO lesz, ahol homokviharok, homokférgek és egyéb veszedelmek törnek majd az életünkre. A megjelenési dátum azonban még bejelentésre vár, esetleg itt van az ideje?

A Phantom Hellcat egy dinamikus slasher-platformer, látványos kombókkal, színpadias környezetben, az Ironbird Creations gondozásában. Egyelőre ennek sincsen semmiféle megjelenési dátuma, és mi sem tudtunk beszámolni túl sok újdonságról vele kapcsolatban. A történet szerint démonok elrabolják Jolene édesanyját, akinek muszáj előlépnie, hogy megmentse szerettét, azonban a színdarabok és a kellékek világában a dolgok nem mindig azok, aminek látszanak.

Future Games Show keretén belül jelentették be tavaly a Snaccoon című játékot, amiben egy örökké éhes mosómedvével kukázhatunk, fincsi elemózsiáért kutatva. Az Unreal Engine által életre keltett játék eredetileg csak hobbiprojekt volt, ám végül kinőtte magát. A Goat Simulator 3 után különösen nagyot ütött, de a Strayt kedvelők szívét is megdobogtathatta. Remélhetőleg nem okoz nekik majd nagy csalódást, ugyanis nem sokat hallottunk róla az elmúlt egy évben. Ennek ellenére rendelkezik megjelenési dátummal, méghozzá 2025 decemberére várható. A játék célja, hogy minél több rágcsálnivalóra akadjunk, ám ezt nagyrészt lopakodva és felderítve kell, mert az emberek nem különösebben szeretik a kukájuk környékén matató vadállatokat.

Kövess Minket!



Gamer szótár