Ismét rekordot döntött a Hogwarts Legacy

Ismét rekordot döntött a Hogwarts Legacy

A játék népszerűsége talán még a Warnert is meglepte.

A hype félelmetes méreteket öltött a Hogwarts Legacy kapcsán, ami nem meglepő, a Harry Potter csodálatos világát feldolgozó videójátékok nagy többségben nem sikerültek valami jól. Pedig a HP-univerzum tökéletes alapanyag egy ilyenhez, mégsem sikerült jól kibontani eddig J.K. Rowling történeteit. A Hogwarts Legacy kapcsán is benne volt a levegőben egy nagy bukás, de szerencsére ezt elkerültük, sőt. Hatalmas népszerűségnek örvend, ami a bevételi oldalon is megmutatkozik.

Mindössze két hét alatt a Hogwarts Legacy eladásai meghaladták a 12 millió eladott példányt, és 850 millió dollárt hoztak. Ezek a számok úgy jöttek ki, hogy a játék csak PlayStation 5, Xbox Series X|S és PC platformokon érhető el. PlayStation 4-re és Xbox One-ra április 4-én, Nintendo Switchre július 25-én érkezik csak meg. Az eladásokba még a J. K. Rowling körüli botrány és viták sem tudtak belerondítani.

A játék azonnal sikert aratott, amikor elérhetővé vált azok számára, akik előrendelték a játék Deluxe Edition kiadását. A teljes megjelenés előtt a játék Twitch nézettségi rekordokat döntött. A megjelenés után a Steam-en közel 900 ezren játszottak egyszerre a játékkal. Természetesen ez nagyon is tetszik a kiadónak, a Warner Bros. Games a Variety-nek adott interjújában nemrég azt mondta, hogy „nagyon elégedett” a játék megjelenésével, miközben dicsérte a játék iránti elkötelezettséget.

„A játékosok elkötelezettsége látványos” – mondta a Warner Bros. Games elnöke, David Haddad. „Eddig több mint 152 millió játszott órát, 173 millió termesztett varázsnövényt, 115 millió főzetet és 556 millió legyőzött sötét varázslót követtünk nyomon.”

Ezek a számok már önmagukban is fantasztikusak, de ez egy február 16-i adat, valószínűleg azóta még sokkal magasabbra kúsztak.

„A Hogwarts Legacy a játékosok elkötelezettségét tekintve is megdönti a cég rekordjait az eddigi 280 millió játszott órával” – jelentette be a Warner Bros. Games sajtóközlemény útján. „Nagyon izgatottak és büszkék vagyunk a Hogwarts Legacy játékosok, a játékhoz újonnan csatlakozó rajongók és a kritikusok reakciójára világszerte. Az Avalanche fejlesztőcsapata egy csodálatos, kiváló minőségű varázslóvilág-élményt nyújtott, amely valóban beteljesíti a rajongók fantáziáját a roxforti életről, kiadói csapataink pedig egy világszerte hatásos marketing kampányt hajtottak végre.”

Szeretnél nyerni Call of Duty: Modern Warfare 2-t? Akkor irány az Esport1 vadonatúj közösségi játéka!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!