Új játékot készít a korábbi Rockstar-vezér és nem GTA-klón lesz!

Új játékot készít a korábbi Rockstar-vezér és nem GTA-klón lesz!

Az Everywhere hatalmasnak ígérkezik, reméljük beváltja a hozzá fűzött reményeket.

2016-ban hagyta el a Rockstar Gamest az egyik vezetője, Leslie Benzies, aki hamarosan megalapította új játékstúdióját, a Build A Rocket Boyt (budapesti székhelyű irodával is!), amely már gőzerővel dolgozik első játékán, az Everywhere-en.

Benzies producerként fontos szereplője volt a GTA-franchise-nak a Grand Theft Auto 3 óta, és most is egy nagy online nyílt világot álmodott meg, amely elsősorban a harmadik személyű akcióra és a versenyzésre összpontosít. Már azt is tudjuk, hogy a játék központi helye az Utropia lesz, egy futurisztikus kinézetű városrész, amelyet számos nagy biom veszi körül; füves területek, kanyon, vulkán és még sok más. Ezeken a területeken barangolhatnak a játékosok, különböző kihívásokat teljesítve, amelyeket rendszeresen frissíteni akarnak.

Az Utropia négy részre lesz bontva, a Combat Districtre, a Racing Districtre, a Entertainment Districtre és a The Collectionre. A Combat Districtben a játékosok harmadik személyű lövöldözős akciókban vehetnek részt, hasonlóan a Fortnite-ban látottakhoz. Azonban nagy hangsúly lesz a kreativitáson, amit szabadon kiélhetünk a megadott eszközök segítségével. Ösztönözni szeretnék a közösséget, hogy saját akciószínpadokat hozzanak létre, majd megoszthatják azokat másokkal, hogy kipróbálhassák őket. Azt ígérik, hogy a rendszer a kezdők számára is érthető lesz, de a tapasztaltak igazán összetett dolgokat tudnak benne létrehozni.

Az is kiderült, hogy nem egy, hanem kettő AAA terméken dolgoznak. A másik a MindsEye nevű cím, ami egy külön álló játék lesz, ám csak az Everywhere-ben lesz elérhető! Ezt részekben adják majd ki, az asseteket pedig elérhetővé teszik a játékosok számára, hogy beépíthessék saját alkotásaikba az Everywhere-ben.

A projekt óriási léptékű minden szempontból. Bár a BARB talán visszautasítja az összehasonlítást, ha minden úgy jön össze, ahogyan azt elvárják, akkor a Roblox kihívójává is válhat. A  játék egyszerre lesz prémium és ingyenes, de nem tisztázták, hogy ez hogyan valósul meg. Számos valutára lehet számítani, ami előrevetít valamiféle fizetős pénznemet is. „Alapvetően ellenezzük a pay to win-t, de a pay to look cool már sokkal valószínűbb.” – mondta Benzies.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!