Fordult a kocka! - Ezúttal a Microsoft egyik legjobb játéka érkezik PS-re

Fordult a kocka! - Ezúttal a Microsoft egyik legjobb játéka érkezik PS-re

A botrányba keveredett Justin Roiland játéka decemberben jelent meg, de a PlayStationös közösség számára eddig nem volt elérhető.

A Rick és Morty egyik alkotójának számító Justin Roiland a játékiparban is tevékenykedik 2016 óta, ráadásul saját stúdióval is rendelkezett a Squanch Games személyében, melynek eddig kisebb indie címeket köszönhettünk. Azonban léptek egyet előre, és decemberben megjelent az őrült lövöldözős játékuk, a High on Life Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és PC-re. Az első napokban ráadásul letarolta a Steamet és a Game Passt is.

Közben a kirobbant zaklatási botrányok miatt Roiland lemondott cégen belüli pozíciójáról januárban, ám ez nem állította meg a stúdiót abban, hogy tovább foglalkozzon a programmal, és bejelentettek egy DLC-t, amely a High on Knife nevet kapta, két évvel az alapjáték befejezése után játszódik, és egy horror-komédia irányába viszi azt. Főszereplője Knifey, egy vérszomjas közelharci fegyver lesz. A júniusi bejelentés során azt is elárulták, hogy a kiegészítő idén jelenik majd meg és az is kiderült, hogy a program átlépte a 7,5 millió egyedi játékost.

Ezeket olvastad már?

A DLC ráadásul már PS-en is megjelenik, ami annak fényében egyáltalán nem meglepő, hogy az alapjáték is már elérhető PlayStation 4 és PlayStation 5 konzolokon. Ezt a San Diego Comic-Conon jelentették be, ahol a Take-Two megvétózta a GTA-s gyorséttermet, a Burger Shotot.

„A High On Life decemberi megjelenése óta el vagyunk ragadtatva a fogadtatástól. A PlayStation-rajongóink valamivel kevésbé voltak elragadtatva, ezért örömmel osztjuk meg velük, hogy hamarosan nekik is elérhetővé válik” – mondta Mike Fridley, a Squanch stúdióigazgatója.

Kövess Minket!



Gamer szótár