Starfield: 27 év múlva a Marson él majd az emberiség?

Starfield: 27 év múlva a Marson él majd az emberiség?

A Starfield világa nem csak a saját jelenében óriási, de a múltra is részletesen odafigyeltek.

A Starfield néhány hét múlva érkezik (szeptember 6-án), és a Bethesda űr-RPG-jével kapcsolatos információk érkeznek napok óta. Ez folytatódik a jövő héten is, hiszen a Gamescomon is kap egy bemutatót. Azonban most nem a játékról szeretnénk beszélni, hanem annak múltjáról, ugyanis Bethesda közzétette a Mars 2050-es fiktív kolonizációjától a játék 2330-as kezdetéig vezető események teljes idővonalát.

Sajnos abban a tekintetben nincs sok változás a jövőben sem, hogy háború követ háborút, úgy látszik, az emberiség ezt a defektjét soha nem vetkőzi le. A történet 2050-ben kezdődik, ugyanis ekkor érkeznek meg először emberek a Marsra, úgy látszik, Elon Musk nem sieti el a dolgot. Azonban onnantól ugrásszerű a fejlődés és 2100-ben már az emberek is földönkívüliek, mert az űrben élnek. A kolonizációt követően közel egy évszázad kell ahhoz, elérjük az Alpha Centaurit, ami 4,37 fényévre van a Földtől. Ez egy laza délutáni kocogásnak felel meg, hiszen 1 fényév az 9,4607 billió kilométer távolság (a billió az az ezermilliárd). Az űr nagyságát jól jelzi, hogy ez a legközelebbi szomszédos csillagrendszer. Innentől némileg felgyorsulnak az események. Az emberek elkezdik a gyarmatosítást, három évvel az érkezés után, 2159-ben megalapítják a United Coloniest, az egyik jő frakciót.

Ezeket olvastad már?

Egy évre rá megalapítják New Atlantist, amely a frakció fővárosává lép elő. Természetesen nem lennénk emberek, ha ez mindenkinek megfelelt volna, így Solomon Coe a Cheyenne rendszerben megalapítja Akila Cityt. 2188-ban szövetségre lép a Volii rendszerrel és megalakul a másik kolóniákból álló szövetség, a játék másik fő frakciója, a Freestar Collective. A két szövetség persze nem fér meg békésen egymás mellett, folyamatosan terjeszkedni akarnak, és 2194-ben elpattan az első szikra, ami aztán egy hatalmas háborúhoz vezetett. A The United Colonies ugyanis egy állomást állít pályára a Deepala körül. A helyiek ennek nagyon nem örülnek, és hogy megvédjék függetlenségüket, népszavazással amellett döntenek, hogy csatlakoznak a Freestar Collective-hez. Ez egy 20 éves háborút robbant ki, 2216-ban kötnek a felek egy törékeny békét.

Itt még mindig bő száz évvel a játék eseményei előtt járunk. 2221-ben aztán megalakul a The Freestar Rangers nevű alakulat, akik egy elit védelmi és nyomozó különítmény, egyfajta szuperrendőrség. Ezután látszólag semmi említésre méltó nem történik még vagy 50 évig, amíg 2275-ben meg nem alakul a Constellation felfedezőcsoport Sebastian Banks által. A szerveződés eredeti tagjai: Chloe Balo, egy elismert fizikus, Aja Mamasa, a legfiatalabb tag és Sebastian pártfogoltja, Darius Andris, egy botanikus, a xeno-flora szakértője, Bernadette Laurent, egy kalandpr és gazdag örökösnő, Everado Gil, egykori csempész, illetve Kadri Toma fizikus és biológus. Ehhez a társasághoz csatlakozik Barrett 2305-ben.

Azonban kiderül, hogy a béke nem tartott sokáig, ugyanis a Freestar Collective elkezd farmolni a Vesta nevű bolygón. 2308-ban a United Colonies azt állítja, hogy egy kolónia alapításával egy negyedik csillagrendszerben a Freestar Collectives megszegte a békefeltételeket. A diplomatikus tárgyalások elhalnak, amikor az UC megostromolja és mindenkivel végez. Ezzel a Colony War hivatalosan elkezdődik. Miközben zajlanak a harcok, a Comnstellation sem tétlenkedik és egy különleges leletet talál, amit egész egyszerűen csak elrak az archívumába.

Az újabb háború szerencsére nem tart sokáig, bár hatását még a játékban is jócskán érezzük. 2311-ben zárul le, amikor is a Cheyenne-i csatában az FC civil és katonai hajóinak flottája végzetes csapást mér a UC hajóira. Erre válaszul 2315-ben megalapítják az UC Vanguardot, ami a saját civil hadseregük. Ennek keretein belül mindenki a saját hajóját használva védi az UC érdekeit, ezért lehetséges az, hogy majd mi is szabadon garázdálkodhatunk fegyveresen az űrben.

Ettől kezdve már csak a Constellationön van a hangsúly, 2321-ben csatlakozik Walter Stroud, az egyik legnagyobb csillaghajó manufaktúra alapítója, aki az egyik fő mecénássá lép elő. Innentől olyan tagok csatlakoznak, akiket már a játékban is megismerhetünk, Vladimir Sall, Sarah Morgan és Matteo Khatri. 2326-ban indul meg ennek a szálnak az igazi története, amikor Barrett megtalálja a Constellation archívumában a leletet, és a csoport elkezdi keresni a továbbiakat. Itt lépsz be te a képbe, a Starfield elején, 2330-ban, miután a Marson bányászás közben egy újabb leletre bukkantál. Amennyiben te magad is szeretnéd megnézni az idővonalat, ide kattintva megteheted.

Kövess Minket!



Gamer szótár