Kik lesznek ott biztosan a 2023-as Gamescomon?

Kik lesznek ott biztosan a 2023-as Gamescomon?

Még mindig sok rejtély övezi azokat a címeket, amiket bemutatnak, de néhányról már lerántották a leplet.

Jövő héten kedden az Opening Night Live show-val kezdetét veszi a 2023-as Gamescom bejelentéscunami. Sok ezer néző vár arra, hogy játékok teljes hadát mutassák be a világ legnagyobb fejlesztői és kiadói. Augusztus 23-27. között öt napon keresztül szórakoztatják a kilátogatókat  és azokat a rajongókat, akik csak online tudják követni az eseményeket. De kikről is beszélünk pontosan és mit mutatnak be? Nos, többségüket még homály fedi, ennek ellenére mi megpróbáltuk megtippelni. Ebben a cikkben viszont nem a spekulációé a főszerep, azokat a címeket szedjük csokorba, akik felbukkanásáról biztosan tudunk.

Ezeket olvastad már?

Kezdjük mindjárt a Microsofttal. Az amerikai óriás meglepően transzparens az idei esemény kapcsán. Ugyan két hónapja már volt egy óriási Xbox-rendezvény, ennek ellenére az amerikaiak most sem aprózzák el, állítólag az egyik legnagyobb attrakció az Xbox számára elkülönített helyszín lesz, ami az ígéretek szerint az összes eddigi "bootht" (stand) felül tudja majd múlni. Összesen 150 játékállomás várja a rajongókat több mint 30 játékkal. Ugyan szeptember 6-án már érkezik a Starfield, a Bethesda óriási űrös RPG-je, a reklámból és a hype-ból sosem elég, biztosan kap újabb bemutatót a játék. Emellett érkezik az új Forza Motorsport, amelyről kiderült, hogy több olyan funkciót is nélkülözik majd, amelyet korábban is tudott és az Ara: History Untold is. Azonban ezekről a címekről azt is biztosan tudjuk, hogy nem lesznek játszhatóak a helyszínen. Nem úgy a Payday 3-mal, Armored Core 6: Fires of Rubiconnal és a Cyberpunk 2077: Phantom Libertyvel, ezekből ízelítőt már kaphatnak a szerencsés kilátogatók. Érkeznek új tartalmak a The Elder Scrolls Online-hoz és a Microsoft Flight Simulatorhoz is, valamint megjelenik a Towerborne, a Jusant, az Under the Waves, az Infinity Strash: DRAGON QUEST The Adventure of Dai. Aki esetleg a Sea of Thievesre vagy a Senua´s Saga: Hellblade II-re vár, az sem fog csalódni. Végül, de nem utolsósorban tegyünk említést a S.T.A.L.K.E.R 2: Heart of Chornobylról, amely viszontagságos úton jut el majd a megjelenésig, sok nehézség hátráltatta az ukrán fejlesztőket a háború miatt. Azonban jelen tudásunk szerint decemberben megjelenik, a Gamescomon pedig további információkat tudhatunk meg róla.

Természetesen a Microsoftnál nem áll meg az élet. Már azt is tudhatjuk Geoff Keighley, az Opening Night Live házigazdájának jóvoltából, hogy az idei esemény inkább arról szól majd, hogy a következő 12 hónap során érkező játékokat jobban megismerjük, jóval kisebb hangsúly lesz a vadonatúj bejelentéseken. Három címet ki is emelt, amelyek érkeznek, az egyik az Alan Wake 2, amelyet már többször láthattunk idén és nagy várakozás övezi. Sajnos a megjelenési dátumát elcsúsztatták október 27-re a zsúfolt naptárra hivatkozva, de ez nem tarthatja vissza a Remedy Entertainmentet, hogy megmutasson további részleteket róla. Remélhetőleg most az író történetszáláról is többet megtudunk, mert legutóbb a másik főszereplő, Saga Anderson FBI ügynök volt a középpontban. A másik a Black Myth: Wukong, amely egy akció-RPG játék, és a világszinten ismert regényt, a Nyugati utazást dolgozza fel. Már az első előzetes alapján nyilvánvalóvá vált, hogy egy rendkívül látványos és gyönyörűen kinéző Unreal Engine 5-ös alkotásról lesz szó, ami nagyon hasonló alapokon nyugszik, mint a Dark Souls játékok. A harmadik program, amit elárult, az a Crimson Desert, amely mögött a Black Desert Online-t is fejlesztő Pearl Abyss stúdió áll.

Szerdán az Into the Infinite Showcase-szel indul az est, ahol exkluzív frissítéseket mutatnak be a Level Infinite és a Tencent globális partnerstúdiói, és várhatóan többet is láthatunk majd: Arena Breakout, Assassin's Creed Codename Jade, GTFO, Stampede: Racing Royale, Synced és a Wayfinder játékokról. Majd utána következik a Future Games Show, fejlesztők között pedig megtalálhatjuk a Nacont vagy éppen a Fronter Developementet is. A Nintendo oldaláról a Super Mario Bros. Wonder valószínűleg megmutatkozik, a 4A Games pedig nagyon nagy valószínűséggel bemutatja a Metro Exodus folytatását, már javában fejlesztés alatt áll és belsős források szerint már közel játszható állapotban van, jövőre pedig meg is jelenhet. Szintén biztosan ott lesz a rendezvényen a Sega, amely rengeteg játékkal készül, így várhatóan többségét meg is mutatja a Gamescomon. A legfontosabb játékok, amelyekről reméljük, hogy megjelennek a nyitóesten, a Hyenas, a Sonic Superstars, a Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name és a Total War: Pharaoh. A Genshin Impact és a Honkai: Star Rail mögött álló fejlesztő a HoYoverse sem érkezik üres kézzel, az előbb említett játékokkal, Honkai Impact 3rd-del és a Zenless Zone Zeroval lepi meg majd a rajongókat.

Izgalmakból tehát nem lesz hiány, végtelen mennyiségű bejelentés várható a jövő héten, nem győzzük majd kapkodni a fejünket. Mindenképpen látogassatok el majd az Esport1 oldalára, mert érkezünk majd folyamatosan a Gamescom legfontosabb híreivel.

Kövess Minket!



Gamer szótár