Zack Snyder beindulna, új filmje után 2 klasszikus videójátékot is nagyvászonra vinne

Zack Snyder beindulna, új filmje után 2 klasszikus videójátékot is nagyvászonra vinne

Két FPS videójáték kapcsán is gyakorlatilag elfoglalná a rendezői széket, ha tehetné.

Hamarosan bemutatják a rendező legújabb produkcióját, a Rebel Moon-t, amely nem sokkal a premierjét követően a második részét is megkapja Netflixen – sőt, videójátékos fronton sem kell sokat várni rá. Ez azonban úgy tűnik nem elegendő a DCEU-t is megjáró szakembernek, hiszen most az is kiderült, hogy két népszerű és klasszikus videójáték franchise adaptációját is szívesen elkészítené. Snyder egyébként egy eléggé megosztó rendezőnek számít napjainkban, attól függően persze, hogy melyik alkotása van éppen terítéken. Az olyan filmek kapcsán, mint az Álomháború (Sucker Punch), az Acélember (Man of Steel), a 300 és a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (Batman v Superman: Dawn of Justice) abszolút elmondható, hogy az akciójelenetekkel nincs igazából problémája, de más téren azért hagy némi kívánnivalót maga után mindegyik alkotás. Egyesek egyébként egy igazán jó minőségű AAA videojátékhoz hasonlítják a rendezői stílusát, de persze egy ilyen címnél nem elegendő – legalábbis a legtöbb esetben – hihetetlen akciójelenetekkel teletömni a nagyvásznat. Korábban egyébként már kapcsolatba hozták Syndert az EA-val, hogy segítsen néhány videojáték elkészítésében, de végül ezek az ötletek sosem láttak napvilágot.

Ezeket olvastad már?

Most viszont a Halo és a Gears of War videójátékokból szeretne filmeket készíteni. Egy hírportálnak elárulta, hogy nagy rajongója a Gears of War és a Halo franchise-nak, majd hozzátette, hogy mindkettőből remek filmet lehetne készíteni. Snyder azért azt elismerte, hogy a Paramount+-on futó Halo tévésorozat többé-kevésbé lefedte a témát, de ettől függetlenül ő még érdeklődést mutat a játék iránt.

„A Gears of War mindig is tervben volt nálam, mivel rajongója vagyok a játéknak. Továbbá mindig is érdekelt a Halo franchise... Természetesen előttem már megcsinálták egy bizonyos formában, de úgy gondolom, hogy ettől még hihetetlenül jó festhetne a nagyvásznon.”

A Netflix tavaly jelentette be egyébként, hogy már dolgoznak egy Gears of War filmen és egy tévésorozaton. Mily meglepő, de Snyder az elmúlt években szoros partneri kapcsolatot alakított ki a Netflixszel, így akár még az is elképzelhető, hogy miután befejezi a Rebel Moon filmeket, ő is bekapcsolódik a munkálatokba.

Kövess Minket!



Gamer szótár