5+1 sorsdöntő fordulat, amiket mi írhatunk majd át az új The Walking Dead játékban

5+1 sorsdöntő fordulat, amiket mi írhatunk majd át az új The Walking Dead játékban

Ha hihetünk a fejlesztőknek, akkor egy remekbeszabott játékkal gazdagodik novemberben a The Walking Dead világa.

A The Walking Dead franchise hihetetlen utat járt be az elmúlt majdnem másfél évtizedben. A képregények szülte sorozat megannyi ikonikus karakter történetét igyekezett bemutatni a 11 szezon során, és a számtalan spin-off mellett bizony videójátékok alapjául is szolgált. A Telltale különösen aktív volt ezen a téren, bár azt sokan kifogásolták, hogy inkább egy interaktív filmet néztek, mintsem egy vérbeli videójátékkal játszottak volna The Walking Dead: The Telltale Series esetében. Mindenesetre az érdekes adalék volt, hogy a játékosok döntéseket hozhattak és ez alapján alakult a történet, bár itt azért még olyan komolyan nem lehetett befolyásolni a sztorit, mint azt elsőre gondolnánk.

Ezeket olvastad már?

Augusztus 21-én viszont jött a hír, hogy egy új TWD játék is készülőben van, ráadásul az első trailerből az is kiderült, hogy a The Walking Dead sorozat első négy évadának az adaptációja lesz, azzal a nagy különbséggel, hogy saját magunk alakíthatjuk majd a történteket. Ez alapján tehát simán eltérhet majd a sztori a már megismertektől és még az is elképzelhető, hogy mi kezünkben lesz a főszereplők sorsa is. Bár azt egyelőre nem tudni, hogy vajon mely fordulópontokat élhetjük majd át/változtathatjuk meg, de már a széria első évadai során is akadt néhány fontos és szívszorító döntés, amelyet talán nézőként másként szeretett volna látni az ember.

Ezekből szedtünk össze néhányat, és bízunk benne, hogy párat módosíthatunk majd a The Walking Dead Destiniesben.

5. Carl Grimes és a védtelen fiú esete

A Kormányzó elleni háború során Rick csoportjának úgy kellett megküzdenie az ellenfeleivel, hogy nem tudták ki az igazán jó és ki a rossz. Az egyik ilyen csata során találkozott össze Carl egy fiatal fiúval, akivel egymásra fogták a fegyvereiket. Bár a gyermek látszólag leeresztette a sajátját, Carl ennek ellenére közvetlen közelről lelőtte.

Annak ellenére, hogy a fiú talán csak át akarta verni Carlt, Rick fia mégis bűntudatot érzett évegig, amiért hidegvérrel meggyilkolta. Ez odáig fajult, hogy Carl az utolsó pillanataiban visszaemlékezett a fiúra, és teljes egészében megbánta tettét, megerősítve, hogyha tehette volna, másként cselekedett volna.

4. Shane és Rick

A legjobb barátodat megölni soha nem jó döntés. Shane azonban mégis erre az elhatározásra jutott, miután hónapokig viszonyt folytatott Lorival (és valószínűleg teherbe is ejtette), amivel ugyan felhagytak, amint Rick visszatért, mégis egyre féltékenyebb és frusztráltabb lett miatta. Végül úgy döntött, hogy az egyetlen módja annak, hogy elrendezzék a dolgot, ha megöli Ricket,, amit után Randallra fog (akit már elintézett), és ezzel a hazugsággal megpróbálja visszaszerezni Lorit és a csoport vezetését. Ez egy nagyszerű terv lett volna... ha nem lett volna olyan ostoba.

Először is, a Shane-nel egy-két nappal korábban vívott élet-halál harca miatt Rick már nagyon gyanakvó volt Shane-nel szemben, ami azt jelenti, hogy fel volt készülve arra az eshetőségre, hogy barátja megpróbálja megölni őt. Másodszor a meggondolatlansága miatt Carl lelőtte, aminek következtében egy arra járó horda meghallotta a lövést, és Hershel farmja felé vette az irányt – ezáltal elvesztették Jimmyt és Patriciát menekülés közben. Ez nem történt volna meg, ha Shane-nek nem támad az a zseniális ötlete, hogy megpróbálja megölni Ricket.

3. Életben hagyni a kormányzót

Ő volt az egyetlen, aki közeli kapcsolatba – szeretője volt – került a mindenki által utált Kormányzóval, ezért kiváló lehetősége lett volna arra, hogy megölje őt. Erre Carol kérte fel, mivel úgy érezte, hogy a Kormányzó el akarja intézni Ricket és csoportját. Andrea mégis úgy döntött, hogy nem hajtja végre a tervet. Végül ennek az lett a vége, hogy a Kormányzó végzett vele.

2. Mindenki a Terminusra megy

Rick, Michonne és a csoport többi tagja is találkozott már olyanokkal, akik kezdetben barátságosnak tűntek, majd rendkívül ellenségesnek bizonyultak. Nem mintha nem sejtették volna, hogy a kétszínűség az ellenség taktikája, de akkor miért hitte mégis mindenki, hogy a Terminus rendben van?

Talán csak annyira kimerítette őket a börtön elvesztése vagy a végtelenségnek tűnő utazás, hogy ezt a fajta óvatosságot felülírta a vágy valamiféle stabilitás után. Viszont, ha Carol és Tyreese nem akkor és ott botlik bele a Terminusba, amikor és ahol, akkor a csoport valószínűleg elvesztette volna Glenn-t és bizony hatalmas árat fizettek volna oktondiságukért.

1. Rick kegyelme

A 3. évad második, "Sick" című epizódjában Rick, miután likvidálta az egyik gyilkos fegyencet, Tomast (mert megpróbálta megölni egy járkálókkal folytatott csetepaté során), annak társa, Andrew után ered. Amikor Andrew rájön, hogy milyen nehéz helyzetbe került, könyörög Ricknek, hogy engedje vissza a börtönbe, de Rick ezt megtagadja és egyszerűen elsétál, sorsára hagyva őt. Andrew-nak sikerül megszöknie az udvarról, és a börtönről szerzett tudását kihasználva egy kisebb csordát terel befelé, aminek következtében T-Dog és Lori is meghal.

+1 Morgan Jones és a felesége

A pilot epizódban Morgan a fegyverével gyakorlás közben egy olyan járkálóra is rácélzott, akiről kiderült, hogy korábban a felesége volt. Nem volt egyértelmű, hogy miért döntött úgy ahogy, de végül nem szedte le. Tulajdonképpen kiderült, hogy ez volt a későbbi őrületének az egyik oka. A fiát, Duane-t megharapta a zombivá vált felesége, ami arra késztette Morgant, hogy végül megölje a nőt – amit mégsem tett meg –, de egyben szemtanúja volt annak is, hogy a fia maga is zombivá vált. Ez a kísértő emlék volt az, amitől Morgan pszichéje megbomlott, és ezt soha nem heverte ki teljesen.

Kövess Minket!



Gamer szótár