23 ezer forint és 720p-ben fut, 60 fps alatt – Az EA megint megcsinálta

23 ezer forint és 720p-ben fut, 60 fps alatt – Az EA megint megcsinálta

Hát nem az Immortals of Aveum lesz az év átütő sikere, az egyszer biztos!

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor a kapzsiságuk, játékaik minősége, a közöséggel ápolt kapcsolatuk miatt a gamerek minden éven az EA-t kiáltották ki a legrosszabb kiadónak? Nem mondhatnánk, hogy ez különösebben meghatotta akkor a cégóriást és azóta se változott sok minden. 2023-ban már sikerült tönkre tenniük a Battlefield szériát is, legfrissebb játékuk pedig... hát maradjunk annyiban, hogy messze van a 2023-as alapoktól.

Néhány napja jelent meg az Immortals of Aveum, ami egyszerűen csak a varázslós CoD-nak csúfolhatunk, hiszen tényleg erről van szó. Egy fantasy FPS-t kaptunk, amiben mindent is halomra lőhetünk, de fegyverek helyett ezúttal varázslatokkal. A játék ezen része állítólag nem is rossz, élvezetesek és látványosak harcok, csak épp unalmasak az ellenfelek, a sztori, a főszereplő is.

Még sem ezek miatt utálják a legtöbben. Bár a kritikusok között volt, akinek bejött a játék, a gamerek már sokkal szigorúbbak voltak a programmal, főleg amikor megtudták annak technikai limitációit. Az Immortals of Aveum ugyanis már Unreal Engine 5-tel készült, még sem váltja meg a világot grafikájával, sőt! A Digital Foundry szokásához híven utánajárt a dolgoknak, alaposan kielemezték a játékot és megdöbbentő részleteket találtak.

PC-n sem túl rózsás a helyzet, ott is sokan panaszkodnak fps problémákra, de konzolon igazán kiábrándító csak a játék. Vagy kevesek a jelenlegi konzolok az UE5-nek, vagy a fejlesztők nem voltak elég tapasztaltak, hogy jobban használják a gépek és a motor erőforrásait, vagy a kettő egyszerre, de az biztos, hogy az Immortals of Aveum PS5-ön és Xbox Series X-en is 720p-s alapokon fut, dinamikus felskálázással. Nem, nem vicc, jól olvastátok. 720p-t tud a játék, amit szoftveresen tuningolnak fel, már amennyire sikerül, ez a játék minden helyszínén változó.

A legrosszabbul pedig egyértelműen az Xbox Series S tulajok jártak, ott sokszor még a 720p-s alapot is nehezen éri el a program, arról nem is beszélve, hogy a 60 fps csak egy cél, amit néha elér a játék, de legtöbbször nem.  2023-ban ott tartunk, hogy az Immortals of Aveum, ami PC-n 23 ezer forint, Xboxon és PS-en pedig 29 ezer forint, alig éri el a 60 fps-t és a 720p-s felbontás a legjobb haverja. Jó dolog a nosztalgia, de a 2010-es teljesítményeket aligha látják szívesen sokan.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár