IESF WEC 2023: Kevesen múlott, de nem jött össze a bravúr a magyaroknak

IESF WEC 2023: Kevesen múlott, de nem jött össze a bravúr a magyaroknak

A nehéz csoportkörös rajt után szépen magára talált a Magyar CS:GO Válogatott és az ottani kiesés elkerülése után a rájátszásban is helytálltak.

A Magyar CS:GO Válogatott nélkül folytatódik az IESF E-sport Világbajnokság, miután tegnap egy kemény Üzbegisztán egy hárompályás szériában legyőzte őket. Az augusztus 26. és szeptember 3. közötti esemény CS:GO versenyén a tét nem kevesebb, mint 100 ezer dollár volt az örök dicsőség mellett, ezért biztosan vannak most olyan szurkolók, akik búslakodnak, amiért nem jött össze a bravúr. De a magyarok jászvásári helytállására nem lehet panaszkodni, mert már arra is kevesen számítottak, hogy a legjobb nyolc közé jutnak idén, mégis megcsinálták.

Ezeket olvastad már?

Az Üzbegisztán elleni széria igen jól indult a magyarok számára, hiszen fleav, msN és xavi hármasa dominálta az első pályát, Infernót. A 16:9-es győzelmet követően úgy tűnt, végre legyőzőjére talált az addig veretlen üzbég csapat. Csak aztán Anubison fordult a kocka. Itt ugyanis egy emberfeletti teljesítményt nyújtó icyvl0ne-nak hála a második félidőben az üzbégeknek sikerült megfordítania az állást 7:8-ról 14:11-re. Ekkor egy felemás vásárlásból összejött támadással vágtak vissza a magyarok, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy kivegyék a szelet az üzbég vitorlából, így 13:16 lett az eredmény. Mirage-ra érve pedig egyértelmű volt, hogy az ázsiai ellenfél mennyivel jobb, bár a 7:16-os pályán volt pár szebb próbálkozása a Magyar CS:GO Válogatottnak is.

Mindent egybevéve, a fiúknak egyáltalán nincs oka a csüggedésre. Lehet, hogy az üzbégeket nem tudták legyőzni, de a nehéz csoportkörös rajt után szépen magukra találtak az ottani kiesés elkerülése után a rájátszásban is helytálltak. Egy top 8 pedig nem csak szép eredmény egy ilyen nemzetközi tornán, hanem Magyarország legjobb eredménye is egyben az IESF WEC-ek történelmében. Lehetne búslakodni azon, hogyha csak egy kör is másképp alakul Anubison, akkor megvan a 2-0 a szériában és ezzel a továbbjutás is, csak nincs értelme. Megérdemelten nyertek tegnap az üzbégek, jól játszottak. Ráadásul tőlük is kellettek a nagy teljesítmények ahhoz, hogy úgy alakuljon a meccs, ahogyan és ez hozzáad, nem pedig levon a Magyar CS:GO Válogatott jászvásári érdemeiből.

Bár a Magyar CS:GO Válogatott kalandja Jászvásáron véget ért, a döntő erejéig még visszatér az Esport1TV Twitch csatornáján az IESF világbajnoksága vasárnap 17:00-tól! Ott találkozunk!

Kövess Minket!



Gamer szótár