Aaron Paul beszólt a Netflixnek, mivel egy fityinget nem kap a Breaking Bad után

Aaron Paul beszólt a Netflixnek, mivel egy fityinget nem kap a Breaking Bad után

A Totál szívás (Breaking Bad) évek óta a Netflix egyik legnépszerűbb alkotása, miközben Aaron Paul még egyetlen dollárt nem látott belőle.

A The Independent szerint Aaron Paul is csatlakozott – a Breaking Bad többi sztárjával együtt – a folyamatban lévő SAG-AFTRA sztrájkhoz és ez úton is biztosították kollégáikat a támogatásukról. A sztrájkoló színészek közül sokaknak az egyik legnagyobb problémája az, hogy a streamingszolgáltatók semmiféle kompenzációt nem fizetnek az oldalaikon sugárzott filmek és sorozatok után a szereplőknek. Paul ezt teljes egészében megérti, miután ő is szembesült ezzel a jelenséggel. A Totál szívás (Breaking Bad) évek óta az egyik legtöbbet streamelt cím a Netflixen, miközben mégsem kap egy petákot sem a cégtől annak ellenére, hogy mind az öt évadban ő alakította az egyik főszereplőt (Jesse Pinkman).

„Hogy teljesen őszinte legyek, nem kapok egyetlen dollárt sem a Netflixtől a Breaking Bad kapcsán, és ez őrültség. Szerintem a legtöbb streamingszolgáltató tudja, hogy eddig megúszták azzal, hogy nem fizettek tisztességes bért az embereknek, de most itt az ideje, hogy kiegyenlítsék a számlájukat.”

Ezeket olvastad már?

Bryan Cranston, aki a Breaking Badben Walter White-ként vált népszerűvé, szintén megszólalt az ügyben. Elmondta, hogy a Netflix és a Sony nem gonosztevők, és a színészek sem annak próbálják őket beállítani.

„Nem szeretnénk őket ellenségekként beállítani. Ők nem gonosztevők. Olyan emberek, akikkel valamikor mindannyian újra együtt fogunk dolgozni. Csak azt akarjuk, hogy lássák a valóságot.

Amint a felsőbb vezetők visszatérnek a földre és a valóságba, tényleg úgy érzem, hogy megtaláljuk a közös hangot és meg fogunk tudni egyezni. Ebből fizettük a számláinkat... jogdíjak, nemzetközi jogdíjak, DVD-eladások és hasonló dolgok, de ezek a dolgok eltűntek.”

Nagyobb hangsúlyt fektettek a jogdíjak kifizetésére, tekintve, hogy mennyire megváltozott a helyzet. Vannak viszont olyanok is, akik elmarasztalják a Netflixet és többi streamingszolgáltatót, mivel nagyon alacsony vagy semmennyi jogdíjat sem fizetnek a színészeknek a streamelt tartalom után. A Narancs az új fekete (Orange Is the New Black) szereplői is azok közé tartoznak, akik nyilvánosan kritizálták a Netflixet emiatt, de A Grace klinika (Grey's Anatomy) sztárja, Ellen Pompeo szintén felhívta a Netflix figyelmét arra, hogy nem fizet megfelelő maradványdíjat a színészeknek.


RENDELJ HATALMAS KEDVEZMÉNNYEL A DON PEPÉTŐL!

Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár