Megállíthatatlan a One Piece, megduplázta a nézettségét az élőszereplős széria

Megállíthatatlan a One Piece, megduplázta a nézettségét az élőszereplős széria

Egyre csak bővül a "szalmakalapos kalózok" sora.

A Netflix időnként nagyon ráérez, hogy miből kellene sorozatot készíteni, majd az alapanyagot is jól használják fel – kivéve a Vaják esetében, azt sikerült meggyalázniuk, hogy csak egyet említsünk. A One Piece kapcsán viszont úgy tűnik minden flottul megy és kihozták belőle a lehető legjobbat. A széria a streamingplatform egyik átkát is megtörte, ráadásul már az első 5 nap alatt hatalmas tábort gyűjtött maga köré. Ezzel a Netflix legnépszerűbb angol nyelvű alkotásainak listájának élére került az első héten. A második hétre pedig közel egymillióval nőtt a rajongók sora, míg a nézettsége több, mint a duplájára nőtt.

Ezeket olvastad már?

A nyolc epizódból álló sorozatnak persze még mindig van hova fejlődnie, mielőtt felkerülhetne az abszolút legnépszerűbbek listájára, de a 37,8 milliós megtekintés kevesebb, mint két hét alatt még mindig elég nagy teljesítmény. A 91 napos premieridejéből pedig még bőven van hátra. Ez elég nagy győzelem a Netflix számára, amely jelentős erőforrásokat mozgósított a széria megalkotása érdekében. Gyakorlatilag ezzel nem bukhattak, miután a streamingszolgáltató sikertelenül adaptálta Shinichirō Watanabe anime-klasszikusát, a Cowboy Bebopot – egy évad után törölték, és a rajongók mellett maga Watanabe is kritizálta, aki elmondása szerint nem bírta volna elviselni, hogy néhány percnél többet nézzen belőle.

Emellett organikusan is vírusként terjedt el a közösségi médiában a hype (csak a TikTok-on több mint 4 milliárd keresést rögzített a rendszer a #onepiecenetflix-re). A népszerűsítő kampány viszont nem volt túl acélos, ugyanis ahhoz, hogy a One Piece a rajongók körében is sikert arasson, a Netflixnek és a Cowboy Bebopot is gyártó Tomorrow Studiosnak vissza kellett térnie a tervezőasztalhoz.

„Az egyik alapvető kérdés, amiről Steven [Maeda], Matt [Owens] és én már korán megbeszéléseket folytattunk, hogy miért kellene élőszereplős változatot csinálni? Van egy csodálatos manga. Van egy fenomenálisan sikeres anime. Miért kéne élőszereplős verzió is? Úgy éreztem, hogy valamivel ki kell egészítenünk, hogy van valami, amit az élőszereplős változat hozzáad ehhez a fantasztikus világhoz, amit a többiek nem, és amit bizonyos szempontból jobban élvezhetnek a rajongók, mint az anime és a manga.” – mondta a Deadline-nak Marc Jobst, aki az első két epizódot rendezte.

Ezek után nehéz lenne elképzelni, hogy ne kapjon folytatást a One Piece, de hát a Netflixnél sosem lehet tudni.

Kövess Minket!



Gamer szótár