Hirdetés

Új Doomon dolgozik az id Software?

Quake, Wolfenstein, Doom? Vagy valami egészen máson dolgozik az id Software?

Hirdetés

Az id Software-nél is zajlik a munka és már egy újabb projekten dolgozhatnak. A stúdió ugyanis már fejleszti vadonatúj motorját, ami az id Tech 8 nevet kapja és az a terv, hogy a következő projekt már ezen fusson. Azonban egyből felmerülhet a kérdés, hogy mégis mi lehet az a következő projekt. A lehetőségek tárháza viszonylag széles, a stúdió számos legendás franchise mögött áll, amelyek közül szinte bármelyikért kapkodnának a rajongók.

Kezdjük mindjárt azzal, hogy a 2020-as Doom Eternal az id Tech 7-en futott, így sokaknak egyből az jutott az eszébe, hogy a Bethesdával karöltve a következő Doom-részen dolgozhatnak. Érdekesség, hogy ez az egyetlen játék, amely ezt a motort használta, míg előtte a 6-on duruzsolt a 2016-os Doom, Wolfenstein II: The New Colossus, a Wolfenstein: Youngblood és a Wolfenstein: Cyberpilot alatt is, bár ezeket a MachineGames és az Arkane Studios fejlesztette, szóval az utóbbi szériát kizárhatjuk.

Ezeket olvastad már?

Visszatérve a Doomra, az Eternal utolsó DLC-je, az Ancient Gods Part 2 is több mint két éve jelent meg, így simán elképzelhető, hogy ennek a folytatásán dolgoznak. Van azonban egy másik nagy esélyes: a Quake. A Quake az a franchise, ami még nem kapott tisztességes rebootot. Már korábban is voltak olyan találgatások, hogy ezen dolgozhat az id Software, amit egyébként egy LinkedInes álláshirdetésre alapoztak. Itt olyan jelentkezőket vártak, akik dolgoztak már FPS-en korábban, de az egész helyzetet bonyolítja, hogy járművekről is említést tesznek.

Ezen a ponton akár még az is felmerülhet, hogy egy teljesen új IP-n dolgozhat a stúdió, azt azonban szinte teljesen kizárnánk, hogy egyszerre több projekten is dolgozzanak, legalábbis a múltban ez nem sűrűn volt rájuk jellemző. Akárhogy is legyen, a rajongók izgatottan várhatják a rejtélyes videójáték leleplezését.

Kövess Minket!Gamer szótár


Hirdetés
Hirdetés