Tényleg bundázott a játékos, aki megverte torzsiékat a múlthéten

Tényleg bundázott a játékos, aki megverte torzsiékat a múlthéten

Hacsak nem bizonyítja az ellenkezőjét, le fog csapni rá a banhammer.

Az ESIC bundázás megalapozott gyanúja miatt felfüggeszti a GODSENT egykori játékosát, Joel „joel” Holmlundot. Az e-sport integritásért felelős bizottság közbelépése váratlan fordulat a hét elején megvádolt játékos esetében, hiszen az utóbbi időkben inkább kifogásokat kerestek, mintsem csalókat. De örülünk, hogy legalább ezt sikerült felgöngyölíteniük, mert ahogyan az a vádakból is látszik, joel elég sok kárt okozhatott a svéd és a tágabb értelemben vett európai mezőnynek.

Az ESIC szerint a játékos március 27. és május 1. között a BetBoom Playlist Urbanistic versenyén és az IEM Dallas európai zárt selejtezőjén bundázott. Ez azonban nem csak azt jelenti, hogy fogadásokat tett a saját meccseikre, bár erre is van példa. Március 27-28-án olyan mérkőzésekre fogadott, ahol ő is játszott. Március 31-én a saját vereségükre tett két fogadást, bár a fnatic ellen aznap nyertek 2-1-re. Ezt követően március 29. és május 1. között még további 17 alkalommal fogadott olyan CS:GO meccsekre, amelyeken nem játszott. Ez szintén szembemegy a szabályokkal, ugyanis a játékosok nem fogadhatnak az ezzel járó potenciális érdekütközések (belsős információk, bundázásban történő közreműködési lehetőségek, stb.) miatt.

Ezeket olvastad már?

A GODSENT is kiadott egy nyilatkozatot az ügy kapcsán. Eszerint joelt azért tették a kispadra májusban, mert megtudták, hogy bundázik. Azonban azóta nem mondhattak el erről többet, így a kispadozást sem magyarázhatták meg, mert az ESIC vizsgálatában ők is közreműködtek és nem akarták gátolni a nyomozást. Azóta egyébként felbontották a svéd játékos szerződését a vádak miatt, de ez azzal járt együtt, hogy más csapatokban szabadon játszhatott tovább. Ezért lehetett ott a Victory Zigzaggel a múltheti MOUZ elleni meccsen.

Joel maga is reagált a hírre. A játékos azt állítja, hogy amikor augusztus 30-án tájékoztatták a vizsgálatról, akkor az ESIC főbiztosa, Ian Smith, azt mondta neki, hogy nem lesz következménye a bundázásnak. Azonban úgy gondolja, hogy a BLAST-selejtező utáni médiavisszhang miatt az ESIC meggondolta magát és ez igazságtalan. Ezért ügyvédet fogad és megpróbál közreműködni az ESIC-kel, hátha sikerül változtatni az ügy kimenetelén.

Az ESIC felfüggesztése egyelőre nem jelenti azt, hogy kitiltották a játékost az összes létező versenyről, bár ez sincs messze. Ha joel október 6-ig nem fellebbez és tár fel újabb, az ő ügyét erősítő bizonyítékokat, akkor biztosan lecsap rá a banhammer. Ez azt jelentené, hogy az ESIC által szankcionált tornákon nem vehetne részt, míg minden más rendezvényszervezőnek lehetősége lesz mérlegelni, hogy fenntartják-e az eltiltást ellene vagy sem. A ban hosszáról egyelőre nem nyilatkozott az ESIC, de hacsak nem áll be változás, október 6-án ez is kiderül. Viszont bundázásnál nyugodtan beszélhetünk évekről is, tehát a 18 éves joel karrierje ezzel virtuálisan véget ér.

Kövess Minket!



Gamer szótár