Megjelenési dátumot és játékmenet trailert kapott az FPS-módban átélhető AC: Nexus

Megjelenési dátumot és játékmenet trailert kapott az FPS-módban átélhető AC: Nexus

Egészen más élményben lesz része a játékosoknak, mint a korábbi részek esetében.

2020-ban kaptunk legutoljára Assassin's Creed játékot, és ilyen sok idő még két rész között nem telt el, mint most. Az Odyssey-t is két esztendővel később 'váltotta' a Valhalla, most azonban jóval több AC projektet tart tűzben a Ubisoft, és talán ez lehet az oka, hogy idén jön csak a következő felvonás, Assassin's Creed Mirage címmel – amelynek már a gépigényét is tudjuk. Emellett azért másra is számíthatnak még a rajongók, hiszen jön majd a Nexus névre hallgató rész is, azonban ennek leginkább a VR-tulajdonosok örülhetnek majd, mivel ez egy belsőnézetes akciójáték lesz.

Ezeket olvastad már?

A történet szerint az Abstergo Industries rálelt arra a módszerre, hogy új, illetve elveszettnek hitt értékes tárgyakat gyűjtsön be, ezekkel pedig egyetlen célja van csupán, manipulálni az emberiséget. Ennek a megakadályozása lesz a célunk, miközben három nagy korszakban is parádézhatunk: ellátogatunk az ókorba, a reneszánsz világba és a 18. századba is. A VR segítségével most már tényleg három korábbi karakter bőrébe is belebújhatunk, ezért mi magunk alakítjuk majd az Odyssey Kassandráját, az Assassin's Creed 2, a Brotherhood és a Revelations Ezióját és az Assassin's Creed 3 Connorját. A játékmenet hasonlónak tűnik a már megismertekhez, ezért a valódi újdonságot az FPS nézet és a VR HUD jelenti, így csak reménykedni tudunk, hogy ezáltal megváltozik majd a játékélmény és még izgalmasabb lesz átélni az egyes jeleneteket. Nyilván mindenki majd a pörgős és brutális harcokban akarja legyőzni az ellenségeket, de azért a Nexusban nem árt majd néha lopakodni is.

Az Assassin's Creed Nexus VR-hoz nem árt, ha van otthon egy a következő masinák közül: Meta Quest 2, Meta Quest Pro vagy Meta Quest 3. A Nexus Meta-exkluzív játékként debütál majd 2023. november 16-án. Az első komolyabb játékmenet előzetes pedig ti magatok is megcsodálhatjátok:

Kövess Minket!



Gamer szótár