Star Wars: Ki a legújabb karakter? Kicsoda Captain Enoch?

Star Wars: Ki a legújabb karakter? Kicsoda Captain Enoch?

Jó hát a páncél menő az biztos! De reméljük ezúttal a karakternek is sikerül értelmet adniuk és nem csak egy menő páncél szerepel majd a történetben.

A mai napig emlékszem az első Star Wars-élményemre. 5-6 éves lehettem, amikor a sci-fi rajongó nagyapám elérkezettnek látta az időt, leültünk és megnéztük VHS-en az Egy új reményt. 4K minőségnek, térbelihangzásnak és túléles képminőségnek akkor még nyoma sem volt, de a film így is azonnal rabjául ejtett és azóta sem ereszt. Jó pár év eltelt már azóta, de a Star Wars még mindig kedvenc filmjeim, kedvenc világaim egyike, kis túlzással élve, de imádok mindent, ami a Star Wars. Persze tudom, hogy nem minden arany, ami fénylik, bőven van olyan darabkája is a messzi-messzi galaxisnak, amire csak a számat húzom és inkább gondolni sem akarok rá.

Az animációs Clone Wars és a Rebels, Ahsoka karaktere vagy éppen Ezráé félúton vannak az utált és az imádott Star Wars anyagok listáján, legalábbis nálam. A Clone Wars még csak-csak, bár az első pár évad szerintem botrányos, de a Rebels már egyáltalán nem tudott megnyerni magának, az olyan felesleges és egysíkú karakterektől pedig, mint Ezra, végigfut a hideg a hátamon. Ettől függetlenül kíváncsian vártam az élőszereplős Ahsoka sorozatot, és az eddigi hat epizódot látva pontosan olyan, amilyennek vártam, felemás. A történet, a hangulat, a karakterek és motivációik, az én mércémben meg sem közelítik azt a fantasztikus minőséget, amit az Andor első évadában láttunk. Van azonban egy izgalmas karakter, akiből talán még valami jót is ki tudnak majd hozni, csak aztán nehogy arra a sorsa jusson, mint Captain Phasma. Az Ahsoka 6. epizódjában feltűnt Captain Enoch, aki úgy tűnik bizalmas pozíciót tölt be a rettegett Thrawn admirális oldalán, de pontosan ki is ő?

Egy teljesen új karakterről beszélünk, aki eddig nem szerepelt egyetlen filmben, egyetlen sorozatban, egyetlen képregényben, videojátékban sem. Éppen ezért Captain Enoch karaktere még egy óriási rejtély, alig várom, hogy az Ahoska befejező részeiben többet is megtudjunk róla.

A következő sorok spoileresek lehetnek, csak az folytassa az olvasást, aki már látta az Ahsoka 6. részét!

Az Ahsoka friss részében azt láthatjuk, hogy Captain Enoch kiemelt fontosságú karakter Thrawn seregében. Módosított páncélja, valamint a tény, hogy Thrawn oldalán sétálhat és még Morgan Elsbeth-nek is bemutatják, egyértelműen kiemeli őt az átlagos rohamosztagosok közül. Valószínűleg ő Thrawn jobbkeze, de hogy miként sikerült elérnie ezt a pozíciót és, hogy valójában kit vagy mit rajt a sisak, egyelőre nem tudni. Az biztos, hogy a karaktert Wes Chatham (A térség, Tenet, Az éhezők viadala) kelti életre, de ha valaha is lekerül majd róla a sisak, ne lepődjünk meg, ha nem a színész ismert arcát látjuk majd.

Korábban is láttuk már a Star Wars világában, hogy a Dathomir boszorkányai képesek új életet lehelni, akár az elhunytakba is. Így lehetséges például az, hogy az Ahsoka sorozat Marrokja Darth Vader egyik elesett inkvizítora, akit a Éjnővérek hoztak vissza az életbe, már ha életnek lehet nevezni azt az állapotot, amiben az Éjnővérek áldozatai újjászületnek. Bár nem ez a megfelelő kifejezés rájuk, de sokkal inkább zombik ők, mintsem tudatos lények. A legnagyobb kérdés mégis az, hogy kicsoda ő? Ki volt ő? Mi történt vele Peridea bolygólyán, mik a tervei vele Thrawnnak és egyáltalán mikre képes Captain Enoch? Aligha egy átlagos rohamosztagos ő, de ha valamilyen különleges képességei is vannak, vajon mik azok?

Ezeket olvastad már?

Két rész van még hátra az Ahsoka sorozat első évadából. Egyelőre nem mondhatnánk, hogy ez lenne az élőszereplős Star Wars-sorozatok netovábbja, de egy izgalmas spin-off, ami talán alapjául szolgálhat a soron következő történeteknek és a Disney-féle filmeknek is. Hiszen az idő egyre csak fogy. The Mandalorian, Kenobi, Ahsoka... lassan pedig ott járunk az idővonalon, hogy meg kell jelennie Snoke-nak és az Első Rendnek is. Vajon lesz hozzájuk köze Thrawnnak és captain Enochnak?

Az Ahsoka befejező részei szeptember 27-én és október 4-én érkeznek.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések