Hirdetés

Sem az ESL, sem a BLAST nem vált CS2-re

Az ESL jó, a BLAST sajnos rossz döntést hozott ezzel – megmondjuk, miért.

Hirdetés

A Counter-Strike 2 tegnap esti kiadása okozott némi zavart az erőben Máltán, hiszen a Complexity és a Monte összecsapása egy órára megállt a Valve miatt. De végül csak megszülte Gaben a játékot és így a meccs is folytatódhatott. Persze a megjelenésre számított az ESL, ezért már kedden megkérdezték az EPL-en játszó csapatokat, hogy váltsanak-e a rájátszás közepén CS2-re vagy sem. A válasz szerencsére egybehangzóan nemleges volt.

Az persze a legtisztább megoldás volt az ESL részéről, hogy megkérdezték, mit szeretnének a játékosok. Ugyanis benne volt a pakliban, hogy a CS:GO-t ma már el sem lehet indítani majd és ezzel veszélybe kerül a rendezvény. Szerencsére nem így lett, ezért az ESL bejelentette, hogy minden folytatódik úgy, ahogyan eddig is. Tehát a mai negyeddöntőkben és az EPL hátralévő meccsein még a CS:GO lesz a terítéken, hogy ne sérüljön a verseny integritása és komolysága. Sokan nem örülnek ennek, de meg kell érteni, hogy egyszerűen nevetséges lett volna a váltás és teljesen lutrivá vált volna az egész esemény tőle.

Ezeket olvastad már?

Míg az ESL lépése teljesen logikus, addig a BLAST ezzel kapcsolatos bejelentése kevésbé. Ugyanis ők szintén amellett döntöttek, hogy egyelőre maradnak a CS:GO-nál. Csak az EPL és a BLAST Premier Showdown között van egy hatalmas különbség: a dán rendezvényszervező következő eseménye nem most, hanem a jövőhéten lesz. A profik és a szakértők vélekedése szerint annak már a CS2-n kellene mennie, két okból is. Egyrészt azért, mert az EPL végeztével senki sem lesz, aki CS:GO-t fog gyakorolni. Másrészt azért, mert reális veszély, hogy addig még különböző akadályokat gördíthet e szándék elé a Valve.

Egyébként több Showdown-csapat részt vesz az IEM Sydney-n is, ami ezen a ponton garantáltan a CS2-n fog futni. Amennyiben a Showdown még a CS:GO-n lesz, úgy lehetne arról vitatkozni, hogy az ENCE, a Cloud9, a G2 és a Complexity esélyei is jelentősen romlanának Sydney-ben, hiszen ők mindkét eseményen játszanak. Vagyis a BLAST döntése miatt néhányaknak muszáj lesz a CS:GO-val szórakoznia, amíg mindenki más az új játékból készül. Vagy az érintett csapatok elengedik a CS:GO-t, de ezzel azt kockáztatják, hogy kikapnak a többiektől és nem jutnak ki a BLAST Premier őszi döntőjére, ami már biztosan egy Counter-Strike 2 verseny lesz.

A BLAST szemszögéből csak azért érheti meg ezt csinálni, mert a jelenleg ismert status quo így elméletben fennmaradna, tehát kisebb a kockázata annak, hogy a partnereik lemaradnak a koppenhágai fináléról. De a valóság ettől még eltérhet, ha az említett top csapatok úgy döntenek, hogy inkább a CS2-be feccölik az energiát.

Nézd meg legújabb videónkat

Kövess Minket!Gamer szótár


Hirdetés

Esport1 Youtube: Iratkozz fel!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közvetítések

Hirdetés