AMD videokártyád van? – Véletlenül se töltsd le az új drivert!

AMD videokártyád van? – Véletlenül se töltsd le az új drivert!

Rettentő drivert dobott ki az AMD, ami ellehetetleníti a kártyákat. Reméljük hamar jön a javítás.

Nagyon jó fej akart lenni az AMD és tegnap este még pont időben dobta ki videokártyáihoz a legújabb drivert, kifejezetten segítve a CS2 friss megjelenését, illetve olyan aktuális játékok futtatását, mint a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty vagy a Payday 3. Értékeljük a gesztust, annak rendje és módja szerint meg is jött a driver, hogy aztán mindent elrontson. Előre szólunk, akinek AMD videokártyája van, véletlenül se töltse le az Adrenalin 23.9.3-as frissítését!

Még ha csak arról lenne szó, hogy a játékokon nem segít... talán legyintenénk egyet és megvárnánk a javítást. De az új driver ettől sokkal rosszabb, gyakorlatilag tönkreteszi a gépet. Tömegesen panaszkodnak az AMD felhasználók (és én is tapasztaltam - a szerk.), hogy az új drivert letöltve gépük rendszeresen, de véletlenszerű időközönként teljesen lefagy. Javarészt már akkor, amikor a legkisebb grafikus feladatokkal is meg kellene birkóznia a kártyának. Egy YouTube-videó elindítása, egy kép megnyitása Twitteren, vagy akár a Steam áruház animált főoldalának megnyitása, ez mind lefagyasztja a gépet, amin szinte csak az újraindítás segít, hogy aztán ismét jöjjenek a fagyások néhány perc után.

Ezeket olvastad már?

Valami nagyon félrement az AMD-nél, mert a 23.9.3-as driver gyakorlatilag használhatatlan és sokan panaszkodnak a 23.9.2-re is. Egyelőre az a legbiztosabb megoldás, ha visszaállítjuk a kártyát a 23.9.1-es driverre, azzal hibátlanul működik és megvárjuk a friss driver javítását vagy már magát a következő driver csomagot.

Kövess Minket!



Gamer szótár