Újabb titkos katonai dokumentumot szivárogtatott ki egy War Thunder-játékos

Újabb titkos katonai dokumentumot szivárogtatott ki egy War Thunder-játékos

A War Thunder és a katonai dokumentumok szivárogtatása kéz a kézben járnak.

A War Thunder nem csak egy rendkívül népszerű, hanem egy véresen komolyan vett játék is egyben. A közösségének ezutóbbi tulajdonsága néha – mit néha, folyamatosan – azzal jár, hogy a játékosok összevesznek egy-egy repülőgép képességeiről a fórumon. Csak a megoldás nem az szokott lenni, hogy megegyeznek vagy egy moderátor lelövi a bulit. Valamiért az gyakoribb, hogy jön egy okos ember, aki kiterít eléjük párszáz oldal hivatalos, titkosított katonai dokumentációt, hogy „nézzétek, mindketten hülyék vagytok, mert ebben ez meg ez áll” a vita tárgyát képező harcászati eszközről.

Szóval miközben kezdtük megszokni, hogy a War Thunder és a katonai dokumentumok szivárogtatása kéz a kézben járnak, mert ennél jobb opció egy vita megnyerésére sincs, jött egy játékos, aki képes volt ezen gyermeteg célokon felülemelkedni egy nemesebb cél érdekében. Mai történetünk főszereplője ugyanis nem azért szivárogtatta ki a katonai fájlokat, hogy nyerjen egy vitában, nem. Ő azért csinálta, mert szerette volna, ha minél hamarabb bekerülne az Eurofighter Typhoon DA7 a játékba és segíteni akart a fejlesztőknek. Mondjuk az lehet túlzás, hogy feltett a fórumra egy 730 oldalas útmutatót a repülőgépről. De hát na, ne legyünk ítéletesek, mindenki úgy segít, ahogyan tud.

Ezeket olvastad már?

Az útmutató egyébként nem teljesen titkosított, szóval ez a szivárogtatás egy fokkal barátibb, mint néhány előző volt. Az Eurofighter Typhoon DA7 egy prototípus volt, amelyet Olaszország próbált ki a Typhoon fejlesztése során. Nagyon leegyszerűsítve a dolgot, mivel nem egy ténylegesen használatban lévő gépről van szó, a NATO által kezelt dokumentum a következőképpen működik jogilag: a NATO-tagállamokban ezek elérhetőek, csakis az van korlátozva, hogy ezekből az országokból kikerüljenek az információk akár ingyen, akár pénzért. Ezért egy globálisan elérhető fórumon történő megosztás valószínűleg megszegi ezt a korlátozást. A fájl egyébként 7 olyan oldalt tartalmaz, amely a NATO által titkosítatlannak minősül, tehát bárki számára olvasható. A többi része viszont ebbe a korlátozott kategóriába tartozik. Vagyis okozott pár kellemetlen percet a Gaijinnak, hogy felkerült a weboldalukra.

Kövess Minket!



Gamer szótár