Vérével és bőrével táplálta egy TikTokker a The Last of Us-ból ismerős gombát

Vérével és bőrével táplálta egy TikTokker a The Last of Us-ból ismerős gombát

Miután befejezte a kísérletet még meg is kóstolta a készítményét.

A The Last of Us óriási sikert aratott videójátékos fronton, majd 2023-ban az HBO Max bemutatta az élőszereplős sorozatot is, amely minden idők egyik legjobb adaptációjaként vonult be a történelembe. A remek alakítások mellett a pazar atmoszféra hozta el az átütő sikert, bár egyesek – más dolgok mellett – kifogásolták, hogy kevés fertőzött került az első évadba és akcióból is elbírt volna többet a széria.

Ezeket olvastad már?

Nos a sztori pikantériája, hogy egy valóban létező gombafajnak köszönhető a világ elfertőződése, miközben a játékban a különösen veszélyes lények sokszínű palettájával találkozunk. Egyes emberekre másként hatott a cordyceps gomba, és minő meglepetés a természetben hasonlóan viselkedik, a valóságban csak kínai hernyógombaként számontartott élőlény. Képes ugyanis valóban rátelepedni a kisebb rovarokra és aztán át is veszi a testük és idegrendszerük felett az irányítást, de a nagyobb állatoknak vagy az embernek nincs félnivalója.

Egy TikTok tartalomgyártó eközben gondolt egy merészet és furcsa kísérletbe kezdett a cordyceps-szel. Saját telepet növesztett, de a gombákat a vérével és bőrének darabjaival táplálta. Gyakorlatilag kostolót adott nekik az emberből. Természetesen egy röpke videóban azt is bemutatta, hogy miként változott meg a gomba struktúrája egy ilyen étrendet követően.

@southernspore Cordyceps growing off human blood and skin #cordyceps #lastofus #mushroomgrowing #educational ♬ original sound - Southernspore

Miután befejezte a kísérletet még merészebb elhatározásra jutott, megkóstolta ugyanis készítményét, és véleménye szerint furcsán édeskés ízt érzett a gomba elfogyasztását követően. Elmondása szerint szívesen fogyasztana még belőle – bár remélhetőleg ez nem azt jelenti, hogy nagy tételben szeretné tenyészteni a 'húsevő' gombákat. Egyébként maga a Cordyceps, vagyis a kínai hernyógomba ehető, és étrendkiegészítőként forgalomban van. Meg tudja tisztítani és méregteleníteni a teljes szervezetet a toxikus anyagoktól, fokozza a szervezet oxigénfelvételét és a tüdő kapacitását. A Cordyceps összetevői képesek oldani a fizikai és a pszichés stresszt, enyhítik a stresszt által okozott tüneteket.

Kövess Minket!



Gamer szótár