Egy „hatalmas címet” is eltolt a Ubisoft, mert megteheti

Egy „hatalmas címet” is eltolt a Ubisoft, mert megteheti

Mint kiderült, sajnos nem gamerek a Ubisoft közgazdászai.

Tegnap összehívta a legnagyobb részvényeseit a Ubisoft, hogy beszámoljanak a cég remek negyedéves teljesítményéről, valamint a következő évek terveiről. Ennek részeként például arról is tájékoztatták a befektetőket, hogy a lassan egy évtizede a fejlesztői pokolban fortyogó Skull & Bones még tovább fog késni. Mondjuk ennél jóval váratlanabb és szomorúbb hír az, hogy egy másik „hatalmas címet” is csak később kaphatunk meg a franciáktól.

A prezentáció során ugyanis azt mondták, hogy az előző negyedévben annyira túlteljesített a cég, hogy szeretnének kicsit variálni a játékaik megjelenési dátumain, mert belefér. Szóval ezt a „hatalmas címet” is eltolták egy olyan időszakra, ahol még nagyobb profitot termelhet majd. Ez üzleti szempontból teljesen érthető, hiszen ha nincsenek rákényszerülve, hogy az eredetileg tervezett év eleji megjelenéshez tartsák magukat, akkor miért ragaszkodnának hozzá.

Ezeket olvastad már?

A játékosoknak viszont nagy veszteség lehet, hogy akár egy évig is porosodhat majd a kész játék. Csakis azért, mert a Ubisoftnál azt gondolják, hogy így többet fog hozni a konyhára. De melyik címről is van szó pontosan?

Nos, nem másról, mint a Star Wars Outlawsról. A játékot még idén júniusban láthattuk mozgásban, igaz, akkor még annál többet nem lehetett tudni róla, hogy 2024-ben jön. Aztán beindultak az első pletykák arról, hogy még az idei pénzügyi évben lehet rá számítani, vagyis január-március között kiadják. Mivel a Ubisofttól nem várható ebben az időszakban más, hasonló kaliberű játék, ezért szinte garantált, hogy erről beszéltek akkor, amikor egy utolsó negyedévre tervezett játékot átmozgattak a következő, 2024-2025-ös évre. Tehát ezek alapján a Star Wars Outlawst leghamarabb 2024 áprilisában, legkésőbb 2025 márciusában kaphatjuk meg.

Kövess Minket!



Gamer szótár