Imádják a játékosok a The Finals-t, egy dolog mégis elrontja az örömüket

Imádják a játékosok a The Finals-t, egy dolog mégis elrontja az örömüket

Alig indult el és pörgött fel egy új FPS lövöldének, a The Finals-nek a nyílt bétája, máris kellemetlen élményekről számolnak be a játékosok.

A problémát, mint oly sok esetben, most is a csalók jelentik, hiszen rengeten játékos meccsét rontják el.

Ezeket olvastad már?

Szinte az első naptól kezdve felbukkannak a nemkívánatos személyek, ezzel pedig szinte minden egyes kiadónak szembe kell néznie, a csalók és a fejlesztők közötti versenyfutás pedig egy végeláthatatlan 'harcá' fajult az évtizedes során. Mindenesetre már Twitterre (X) is felkerültek olyan videók, melyek alátámasztják, hogy valóban ellepték a játékot a tiltott szoftvereket használó játékosok.

A legszörnyűbb az egészben, hogy elkezdtek cheat-csomagokat árulni az interneten a The Finals-hoz, amelyre óriási a kereslet, ezek között pedig olyan csalásokat lehet találni, mint az aimbot vagy wallhack. Úgy tűnik az FPS-játékokban már semmi sem szent. A CS-től kezdve a VALORANT-ig, a Call of Duty-tól a Battlefieldig és a Halótól a The Finals-ig a csalók megtalálják a módját, hogy szétcsesszék a matchmakinget. Ez elítélendő, és kizárólag azoknak van fenntartva, akiknek abszolút nincs jobb dolguk, mint elrontani mások szórakozását. Ami még ennél is kínosabb, hogy egyesek mekkora összegeket hajlandóak kifizetni az ilyesfajta csalásokért – mindezt azért, hogy a legjobbak legyenek egy bétatesztben.

A The Finals a Embark Studios debütáló címe, egy kis csapat első próbálkozása ebben a műfajban, és talán kevesen tudják, de a céget ex-Battlefield vezetők hozták létre. Igyekeztek néhány újítással is előállni, hogy ne a szokásos FPS receptet kapják meg a játékosok, de hiába minden, mert egyre inkább ellepik a szervereket a csalók. Az Embarknak bizony nagy nehéz dolga lesz, hogy megőrizzék a játék jó hírnevét emiatt még a megjelenés előtt.

Kövess Minket!



Gamer szótár