CS2: Viszlát legendák és helló új sorsolás!

CS2: Viszlát legendák és helló új sorsolás!

Több látványos változást is eszközölt a Valve a Majorök lebonyolítása kapcsán.

Imáink meghallgattattak, ugyanis amellett, hogy a Valve végre nyugdíjba küldte a Major szakaszainak nyakatekert neveit, végre hozzányúltak a seedeléshez is. A sorsolás végre rangsor alapú lesz és nem az RMR-ek eredményeit veszik figyelembe a sorsoláskor. Mi pedig azért örülünk neki, mert az évek alatt már elég sokat panaszkodtunk emiatt az évek alatt. De nézzük, hogyan is működik majd az új rendszer!

Az új szabályok alapján az RMR-ekről a Majorre selejtező 24 csapatot a Valve Regionális ranglistái alapján fogják újrarangsorolni. Ami azt jelenti, hogy a jövőben elkerülhetőek lesznek az olyan szituációk, mint amikor egy felemás RMR után a FaZe az egyik leggyengébb seednek számított és rendre top csapatokat kapott a csoportkörben, miközben a világ harmadik legjobb csapata voltak éppen. Annyiból persze számítani fog az RMR eredménye, hogy rögtön utána frissíteni fogja a rangsort a Valve, majd az így kialakult sorrend lesz a sorsolás során a mérvadó.

Ami viszont egy kicsit belerondíthat még ebbe az ötletbe, hogy a svájci rendszer során nem a szokásos 1. vs 16., 2. vs 15. stb. lesz a párosítások rendje a nyitómeccseknél, hanem az alább látható minta:

1 vs 9
2 vs 10
3 vs 11
4 vs 12
5 vs 13
6 vs 14
7 vs 15
8 vs 16

Ezeket olvastad már?

Ami a névváltozásokat illeti, a Valve végre megvált a korábbi Challengers, Legends és Champions szakasznevektől, ezek helyett pedig bevezették az Opening, azaz nyitó, az Elimination, azaz kiesési, valamint Playoffs, azaz rájátszás fogalmakat.

A régi nevek kivezetése üdvözlendő, mert ezek mögött eredetileg az volt az ötlet, hogy szerepel előttük az „ új” jelző is, tehát azok számítottak volna legendának, akik bejutnak a rájátszásba. Azonban a játékosoktól kezdve mindenki tévesen használta ezeket, így már egy top 16-ban legendának kiáltottak ki mindenkit. Az új nevek viszont nem sokkal jobbak. Mármint kiesési szakasz? Mindegyik az! Na sebaj, legalább megpróbálta a Valve.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár