Kedves The Game Awards! Hol maradt a Hogwarts Legacy jelölése?

Kedves The Game Awards! Hol maradt a Hogwarts Legacy jelölése?

Egy nem túl indie indie játék és egy remake is elismeréseket kaphat a The Game Awardson, míg az év egyik legnagyobb sikere nem.

Az elmúlt években a The Game Awards lett a videójáték-ipar egyik legfontosabb eseménye. Idén sem lesz ez másképp, hiszen Geoff Keighley díjátadóján igen szoros verseny várható majd az év három legjobb játéka, az Alan Wake II, a Marvel's Spider-Man 2 és a Baldur's Gate 3 között. Bármelyikük is legyen az év legjobbja, abszolút megérdemelten zsebeli majd be az elismeréseket.

De ha végignéztétek a jelöléseket, akkor feltűnhetett, hogy van egy-két cím, ami látványosan lemaradt, valamint van egy, ami kissé érthetetlen módon került fel. És itt nem csak az év játéka, hanem minden más kategóriáról is beszélünk. Például találunk egy olyan furcsaságot, minthogy a legjobb indie játék kategóriában ott van a Dave the Diver. Ez egyébként az év egyik meglepetésének számít és remek móka – nem is szeretnénk elvenni az érdemeiből.

Csak azt sem árt tudni róla, hogy a Dave the Diver mögött álló icipici stúdió, a Mintrocket, valójában egy több milliárd dollárt érő és 7 ezer embert foglalkoztató koreai-japán kiadó, a Nexon leányvállalata. Tehát sok más indie fejlesztővel szemben nem minősül független garázsprojektnek az, amit csinálnak, csupán a költségvetésük volt a szokásosnál kisebb.

Ezeket olvastad már?

Persze ennél jóval nagyobb meglepetést okozott az, hogy a Hogwarts Legacyt és a Starfieldet is kihagyta a The Game Awards az összes kategóriából. A Bethesda játékának esetét még valahol megértjük, hiszen az elmúlt több mint tíz év Bethesda-műveihez képest szinte semmilyen előrelépés nem történt. A Harry Potter világában játszódó Hogwarts Legacy elfelejtése viszont különös, miután több kategóriában is jelöltek egy Resident Evil 4 Remake-et, ismételjük, remake-t, míg ezt a teljesen új és népszerű címet nem.

A héten több spekuláció is megjelent arról, hogy vajon miért nem kapott egyetlen egy jelölést sem a Hogwarts Legacy. A legtöbben azt gondolják, hogy J.K. Rowling megosztó nyilatkozataitól szerették volna távol tartani magukat a The Game Awards szervezői. Míg mások szerint egyszerűen nem volt elég jó a játék. De amíg az előbbi érvet valahol meg lehet érteni, addig az utóbbit nem igazán.

Az eladások azt mutatják, hogy igenis egy sikeres és értékes játék volt az 1800-as évek Roxfortját bemutató kaland. A Hogwarts Legacyt tavaly még a legvártabb játékok között tartották számon és amit ígért, azt meg is valósította. Ennek ellenére valamiért nem elég jó ahhoz, hogy legalább egy kategóriában jelöljék? Felettébb érdekes.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések